Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Tarımsal faaliyet tarifesine geçilsin

Tarımsal faaliyet tarifesine geçilsin

MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Antalya’nın Korkuteli İlçesi'nin Türkiye’nin en önemli kültür mantarı üreticilerine ev sahipliği yaptığını belirterek yaz aylarında kullanılan klimalar nedeniyle elektrik maliyetlerinin arttığını ifade etti

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tarımsal faaliyet tarifesine geçilsin

 Korkuteli’nde 2 bin 500 ailenin bu işten ekmeğini kazandığını ifade eden MHP’li Başkan, “Kültür mantarı üreticilerimizin kullandığı elektriğin sanayi elektriği üzerinden değil de tarımsal faaliyet tarifesi üzerinden ücretlendirilmesi adeta zorunluluk haline gelmiştir.” dedi.

Turizm ve tarım

Seçim bölgesi Antalya’nın önemli bir turizm ve tarım kenti olduğunu anlatan Başkan, “Her iki sektörde de ülke ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlamaktadır. Ancak bu salgın dönemi nedeniyle özellikle turizm sektöründe sorunlar ortaya çıkmıştır. İnanıyorum ki; Antalyamız devletimizin de desteğiyle bu süreci atlatıp tarım ve turizm sektörlerinde yeni bir başarı hikayesi yazacaktır. Turizm sektörüne yönelik desteklerin önümüzdeki yıl için artarak devam edeceğinden şüphemiz yoktur. Alınacak olan önlemlere ve sağlanacak olan desteklere Milliyetçi Hareket Partisi olarak destek vermeye hazır olduğumuzun bilinmesini isterim.” dedi.

Tarife değişsin

Korkuteli’nin Türkiye’nin en önemli kültür mantarı üretim merkezlerinden olduğunu anlatan Başkan, şöyle devam etti: Türkiye'deki toplam üretiminin içinde büyük pay sahibi olan 2500’den fazla aile işletmesi ilçemiz sınırları içinde yer almaktadır.  Ancak Korkuteli İlçesi'nde mantar üretimi elektrik maliyetlerinin yüksekliğinden dolayı ciddi bir mücadelenin içine girmiştir.  Özellikle yaz aylarında üreticilerimizin klima çalıştırmasından dolayı daha fazla elektrik enerjisi kullanması, kültür mantarı üreticilerimizin kullandığı elektriğin sanayi elektriği üzerinden değil de tarımsal faaliyet tarifesi üzerinden ücretlendirilmesi adeta zorunluluk haline gelmiştir. Bu durum üreticilerimizin girdi maliyetlerini düşürecek, sektörün ilerlemesine zemin hazırlayacak, vatandaşlarımızın rahat bir nefes almasını sağlayacaktır.

Haber Merkezi 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya beyaza büründü

Alanya beyaza büründü