Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Tapuda yeni dönem! Kolaylık sistemi başlıyor

Tapuda yeni dönem! Kolaylık sistemi başlıyor

2024'te başlayacak yeni uygulama, ev alacakları ve tapu sahiplerini ilgilendiriyor. Tapu işlemleri dijitalleşecek, kişi ve mekana bağlılık ortadan kalkacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tapuda yeni dönem! Kolaylık sistemi başlıyor
MUHABİR: Kamer Durdu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılacak olan devrim niteliğindeki "Türkiye Tapu" uygulaması, ev, arsa ve yazlık sahibi olmak isteyen herkesi ilgilendiriyor. Bu yeni uygulama ile tapu işlemlerinde kişi ve mekana bağlılık ortadan kaldırılarak, tamamen dijital bir döneme geçiliyor.

Elektronik Devlet Sistemi ile Hızlı ve Güvenli İşlemler

2024 sonuna kadar devreye alınması planlanan "Türkiye Tapu" uygulaması sayesinde, tüm tapu işlemleri e-Devlet sistemi üzerinden kolaylıkla gerçekleştirilebilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu işlemlerinin hızlandırılması amacıyla çeşitli çalışmalar yapacak.

WebTapu: Güvenli ve Fiziksiz İşlemler

Vatandaşlar, fiziki ortama ihtiyaç duymadan her türlü tapu işlemlerini gerçekleştirebilmek için WebTapu uygulamasını kullanabilecek. e-Devlet üzerinden evrak işlemlerinin de yapılabildiği sistem, zaman içinde günlük işlem sayısını 200 bine kadar çıkardı.

2024 Sonuna Kadar Hedef: "Türkiye Tapu" Uygulaması

"Türkiye Tapu" uygulamasının 2024 yılı sonunda devreye alınması planlanıyor. Bu sayede tapu işlem süreçleri, personelin çevrimiçi işlemleriyle daha hızlı ve sorunsuz bir şekilde tamamlanabilecek.

Noterlikler Aracılığıyla da Tapu Satış İşlemleri

1 Temmuz'dan itibaren, tapu satış işlemleri sadece e-Devlet üzerinden değil, aynı zamanda noterlikler aracılığıyla da gerçekleştirilebilecek. Bu adım, vatandaşlara daha fazla seçenek sunarak işlemlerini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
68 ilde ruhsatsız silah operasyonu

68 ilde ruhsatsız silah operasyonu