Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Tapu sahipleri dikkat: Devlet yapılanı "dolandırıcılık" olarak kabul ediyor

Tapu sahipleri dikkat: Devlet yapılanı "dolandırıcılık" olarak kabul ediyor

Ev sahipleri, tapu işlemlerinde dikkatsizlikleri sonucu ciddi yaptırımla karşılaşabilir.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tapu sahipleri dikkat: Devlet yapılanı "dolandırıcılık" olarak kabul ediyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Konut sahibi olurken dikkat edilmesi gereken önemli bir husus, satıcı ve alıcının belirlenen harç yasası doğrultusunda harç ücretlerini ödemeleridir; aksi takdirde ciddi cezalarla karşılaşabilirler.

Satıcı ya da alıcı, tapu harç ücretlerini azaltmak amacıyla evin satış fiyatını gerçek değerinden daha düşük göstererek bu ücretleri düşürebilir. Ancak, bu yöntem, ilk bakışta cazip gözükse de gayrimenkulün değerini düşük gösterenler, bakanlık tarafından tespit edilebilir.

Satılacak dairenin bulunduğu ilçenin sınırlarına göre belirlenen minimum metrekare değeri, ilgili belediye tarafından açıklanmaktadır. Gayrimenkul ticareti sırasında, satış bedeli yerine belediyenin belirlediği minimum değeri göstererek tapu harç bedelini azaltmak isteyenlerin sıkça başvurduğu bir yöntemdir.

Tapu1

YÜZDE 25'İ CEZA

Ancak, bu tür usulsüzlüklerde başlatılan incelemenin tamamlanmasının ardından eksik ödenen tapu harcı tutarı ve bu tutarın yüzde 25'i ceza olarak tahsil edilmektedir. Bu tür durumlar devlet tarafından "dolandırıcılık" olarak nitelendirilmektedir.

Tapu harcı, gayrimenkul alım-satım işlemlerinde ödenmesi gereken bir zorunluluktur. Satış sırasında alıcı ve satıcının her ikisinin de ödemesi gereken tapu harcı, yasalara göre toplam satış bedelinin yüzde 4'ü oranında tahsil edilmektedir (alıcıdan ve satıcıdan ayrı ayrı yüzde 2).

Tapu harcı bedeli, gayrimenkulün satış bedeli üzerinden hesaplanmaktadır; yani evin fiyatı arttıkça ödenmesi gereken tapu harcı bedeli de artmaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alman devi Türk şirketini satın almak için resmi başvuruda bulundu

Alman devi Türk şirketini satın almak için resmi başvuruda bulundu