Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Taksilerdeki indi-bindi ücreti ile ilgili şok açıklama

Taksilerdeki indi-bindi ücreti ile ilgili şok açıklama

Antalya Tüketiciler Birliği Şube Başkanı Neşet Gündüz, taksilerdeki indi-bindi ücretine karşı uyarıda bulundu. Gündüz, "Bu ücret yasaktır, tüketiciler itiraz etmeli" dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Taksilerdeki indi-bindi ücreti ile ilgili şok açıklama
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Kamyoncular ve Kamyonetçiler Esnaf ve Sanatkarları Odası Genel Kurulu, ağustos ayında taksi ücretlerini revize ederek, yeni tarifeyi belirledi.

Yeni Tarifeye Göre Artışlar

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı tarafından belirlenen yeni taksi tarifesine göre, taksimetre ücretine yüzde 42 artış yapıldı. Açılış ücreti 14 TL'den 20 TL'ye, kilometre başına ücret 18 TL'den 25 TL'ye çıkarken, saat ücreti 84 TL olarak belirlendi. Özellikle indi-bindi ücretindeki artış, tüketicilerin dikkatini çekti.

Tüketiciler Birliği Uyarıda Bulundu

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, indi-bindi ücretine karşı önemli bir uyarıda bulundu. Gündüz, "Bu yasaktır, bu ücret alınamaz" diyerek, tüketicileri bu tarifenin idari bir karar olduğunu ve tüketiciyi bağlamadığını belirtti. Ayrıca, taksicilerin sadece taksimetre üzerinden ücret talep etme hakları olduğunu vurguladı.

İndi-Bindi Ücreti Hakkındaki Tartışmalar

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Kamyoncular ve Kamyonetçiler Esnaf ve Sanatkarları Odası Genel Sekreteri İlker Karahan, indi-bindi ücretinin taksici esnafını ve tüketicileri mağdur etmemek amacıyla alındığını ifade etti. Karahan, kısa mesafe işler sonrasında tekrar durağa dönen taksicilerin sıra kaybını önlemek için bu ücretin alındığını savundu.

Taksilerdeki indi-bindi ücreti ile ilgili şok açıklama

Taksicilerin Maliyet Kaygısı

Ancak, bazı taksiciler, indi-bindi ücreti nedeniyle maliyet kaybına uğradıklarını dile getiriyor. 18 yıldır taksicilik yapan Fatih Çelik, müşterilerin çoğunun bu ücrete itiraz etmediğini belirtirken, İhsan Küçükbaş ise saatlerce sıra beklemenin ve bu ücreti alamamanın kendilerine ciddi maliyet olduğunu ifade etti.

Tüketici Hakkını Arama Çağrısı

Tüketiciler Birliği Başkanı Gündüz, tüketicilere seslenerek, indi-bindi ücretine karşı haklarını aramalarını ve gerekirse tüketici hakem heyetlerine başvurmalarını tavsiye etti. Ayrıca, bu tarife dışında alınan ücretler için Ticaret İl Müdürlüğü'ne şikayet edilmesi gerektiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Büro Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi ve Türk Büro Sen Antalya Şubesi: 'Emekçiye verilen söz tutulmadı'

Büro Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi ve Türk Büro Sen Antalya Şubesi: 'Emekçiye verilen söz tutulmadı'