Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem SunExpress 2024 için 160 pilot ve 400 kabin memuru alacak!

SunExpress 2024 için 160 pilot ve 400 kabin memuru alacak!

Antalya Havalimanı merkezli havayolu şirketi SunExpress, filosunu genişletmeye ve yeni personel istihdam etmeye hazırlanıyor. 2024 için merak edilen yeni rakamlar açıklandı. İşte SunExpress yetiştirme programı hakkında merak edilenler...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
SunExpress 2024 için 160 pilot ve 400 kabin memuru alacak!

SunExpress CEO'su Max Kownatzki, şirketin geleceğin Türk pilotlarını yetiştirmek için 2018 yılından bu yana yürüttüğü Çoklu Ekip Pilot Lisansı programı hakkında bilgi verdi. Özellikle pilot yetiştirme programına vurgu yapan Kownatzki, önümüzdeki 5 yıl içerisinde toplam 160 pilot yetiştirmeyi hedeflediklerini açıkladı. Şu anda programlarına devam eden 60 kişi bulunduğunu belirtti. Bununla birlikte, SunExpress 2024 yaz sezonu için 160'dan fazla pilot ve 400 kabin memuru da istihdam edecek.

SunExpress’in Pilot Yetiştirme Programı: MPL

SunExpress, Türkiye'de ilk kez Multiple Pilot Licence (Çoklu Ekip Pilot Lisansı) olarak adlandırılan bir eğitim sistemi olan MPL ile pilot yetiştirmeye başladı. Şirketin filosu tamamen Boeing 737NG ve Max serisi uçaklardan oluşuyor ve bu nedenle eğitim programları uçak tiplerine odaklanmış durumda. Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı (EASA) standartlarına uygun olarak yürütülen bu eğitim programı iki aşamadan oluşuyor.

Akademik Aşama: ATPL(A) Teorik Eğitim

Bu aşamada pilot adaylarına teorik bilgi eğitimi veriliyor ve toplamda 774 saat süren bu eğitim, bir dizi önemli konuyu kapsıyor. Uçak teknik eğitimi, temel alet ve prosedürel alet teorik eğitimleri, seyrüsefer, sınıf yetkisi teorik eğitimi, emniyet yönetim sistemi (SMS), uçuş emniyet eğitimi, anormal durumları önleme ve kurtarma eğitimi kursu – ileri seviye (AUPRT) ve uçuş ekibi işbirliği eğitimi (MCC) gibi dersler bu aşamanın bir parçasıdır.

Uçuş Aşaması

Uçuş aşaması ise bir dizi alt safhada gerçekleştiriliyor. Bu aşamaların her biri farklı uçuş becerilerini içeriyor:

  • Başlangıç Uçuş Becerileri Safhası: 24 saat simülatör eğitimi ve 68 saat tek motorlu uçaklarla uçuş eğitimi olmak üzere toplam 89 saat.
  • Temel Safha: 102 saat simülatör eğitimi ve 21 saat 30 dakika çok motorlu uçaklarla uçuş eğitimi olmak üzere toplam 123 saat 30 dakika.
  • Orta Safha: 16 saat.
  • İleri Safha: 29 saat 15 dakika.
  • Son olarak, uçan pilot olarak tip yetkisine uygun uçaklarda 12 kalkış ve iniş gerçekleştiriliyor.

sunexpress 1

SunExpress'in 2024 yaz sezonunda 160 pilot ve 400 kabin memuru istihdam edeceği haberinin ardından, havacılık sektörüne ilgi duyan birçok kişi için yeni kariyer fırsatları doğabilir. SunExpress, bu programlar aracılığıyla geleceğin pilotlarını yetiştirme konusundaki kararlılığını sürdürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli sayısı

İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli sayısı