Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Sudan’da tarım projesi sulara gömülmüştü! Türkiye Suudi Arabistan ile tarım anlaşması yaptı

Sudan’da tarım projesi sulara gömülmüştü! Türkiye Suudi Arabistan ile tarım anlaşması yaptı

Türkiye, Sudan'da 85 milyar TL harcanan başarısız tarım projesini iptal etti. Şimdi Suudi Arabistan ile yeni bir tarım anlaşması imzalandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sudan’da tarım projesi sulara gömülmüştü! Türkiye Suudi Arabistan ile tarım anlaşması yaptı
KAYNAK: Haber Merkezi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suudi Arabistan ile "Tarım Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı"nı imzalayarak, tarım sektöründe çeşitli konularda iş birliği yapmayı amaçlayan bir anlaşmaya imza attı. Anlaşma, tarım teknolojilerinin geliştirilmesi, iklim değişikliğine uyum, verimlilik, hayvancılık, bitki tohumları ve su kirliliği gibi alanlarda iş birliği öngörmektedir.

İmza Sonrası Açıklama:

Bakan Yumaklı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, imzalanan mutabakat zaptının hayırlı olması temennisinde bulundu. Görüşme sonrasında gerçekleştirilen bu anlaşmanın, her iki ülke arasındaki tarım iş birliğini artırması beklenmektedir.

Çalışma Grubu Oluşturulacak:

Anlaşma kapsamında, söz konusu iş birliğinin güçlendirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla ilgili alanlarda çalışma grubu oluşturulacak. Bu grup, ihtiyaç duyulduğunda her iki ülkede toplantılar düzenleyerek iş birliğini destekleyecek.

Türk-Sudan Tarım Projesi Tasfiye Edildi:

Türk Sudan Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Anonim Şirketi, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından tasfiye edildi. Cumhurbaşkanlığı kararıyla Resmi Gazete'de duyurulan bu tasfiye, şirketin tüm hak ve yükümlülüklerinin Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne devredilmesi şeklinde gerçekleşecek.

Milyarlarca Lira Harcama ve Yatırım:

Şirkete 2019-2022 yılları arasında toplamda 115 milyar lira kaynak aktarıldı. Ancak, şirketin yüksek giderleri ve etkin olmayan yönetim politikaları nedeniyle bu yatırımların beklenen verimi sağlamadığı belirtiliyor. Şirketin yöneticilerine ise yüksek miktarda ödeme yapılmasına rağmen istenen başarı elde edilememiş görünüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sabiha Gökçen Belgeseli Antalya’da!

Sabiha Gökçen Belgeseli Antalya’da!