Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Staj ve Çıraklık Mağdurları Bakanlıkta Görüşme Gerçekleştirdi

Staj ve Çıraklık Mağdurları Bakanlıkta Görüşme Gerçekleştirdi

Meslek liselerinden mezun olan kişiler, 1987 yılında çıkarılan 3308 sayılı Kanun ile birlikte sigorta başlangıçları yapılmasına rağmen emekli olamadı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Staj ve Çıraklık Mağdurları Bakanlıkta Görüşme Gerçekleştirdi

Sosyal Güvenlik Müşavirleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Onur Önal, Staj ve Çırak Federasyonu Derneği Başkan Vekili Selçuk Aydın ve Anadolu Staj-Çırak Mağdurları Derneği Başkanı Hasan Kongu, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın ile bir araya geldi.

Konu 3308 Sayılı Kanun

Görüşmede, 1987 yılında çıkarılan 3308 sayılı Kanun ile birlikte sigorta başlangıçları yapılmasına rağmen primleri yatırılmayan ve mağdur olan staj ve çırakların durumu ele alındı. Bu kanunun çıkmasıyla birlikte, staj ve çırakların sigorta başlangıçları yapılmış ancak primleri yatırılmamıştır.

Staj ve Çıraklık Mağdurlarının Durumu

Bu durum, staj ve çıraklık mağdurlarının yaşadığı en büyük sorunlardan biridir. Primlerin yatırılmaması nedeniyle mağdur olan bu kişiler, hak ettikleri sosyal güvenlik haklarından mahrum kalmaktadır. Bu konunun çözümü için ilgili tarafların bir araya gelerek görüşme gerçekleştirmesi önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manchester United Newcastle United'a boyun eğdi

Manchester United Newcastle United'a boyun eğdi