Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Sol Feminist Hareket’ten İmam Bayram Ay’a tepki! 

Sol Feminist Hareket’ten İmam Bayram Ay’a tepki! 

Antalya’da da Bayram Ay isimli bir imam sosyal medyadan milli takımı hedef alırken kadın hareketinden büyük tepki geldi. Öykü Ağtaş açıklama yaptı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sol Feminist Hareket’ten İmam Bayram Ay’a tepki! 

Dilan ANDIÇ

İnternet sitemizde “Antalyalı İmam’dan Millilere çirkin saldırı” başlığıyla duyurulan haberin ardından Antalya İl Müftülüğü’nden edinilen bilgiye göre Bayram Ay hakkında tahkikat başlatıldı. Aksu İlçe Müftlüğü’nün yürüttüğü tahkikatın sonucu merakla beklenirken, Milli Takım’ın zaferi tüm ülkede sevinçle karşılanırken bir kesimin de hedefi oldu. Antalya'da Aksu ilçesi Kumköy Mahallesi’nin cami imamı olduğu öne sürülen Bayram Ay da şampiyonluk sonrası “Tıpkı 1932’de Belçika’daki güzellik yarışmasında Müslüman Türk kızının mayo ile karşılarında olmasına sevinip onu şampiyon yapan Hristiyan jüri üyeleri gibi… Allah’ın rızası olmadıktan sonra Dünya Şampiyonu olmuşsun… Hava” şeklinde paylaşım yapmıştı. Yapılan bu paylaşıma kadın hareketinden büyük tepki gelirken ülkenin başarının neden eleştirildiği de merak konusu oldu.

BU ZİHNİYET İLE ÖLENE KADAR KUTUPLAŞACAĞIZ”

Bayram Ay’ın sosyal medya hesabındaki 10 Ağustos paylaşımda, “Arap’a düşman, Yunan’a dost. Hocaya düşman, papaza dost. Çarşafa düşman, bikiniye dost. Hâfız’a düşman, legebeteye dost. Hilafete düşman, papalığa dost. Hilal’e düşman, haç’a dost. Erdoğan’a düşman, Miçotakis’e dost, Camiye düşman, kiliseye dost. Sarığa düşman, kipaya dost. Hakka düşman, batıla dost. Osmanlı’ya düşman, Bizans’a dost. Şeriat’a düşman, Laikliğe dost. Ezan’a düşman, Çan’a dost. Müslüman’a düşman, gavura dost. Bu zihniyeti ölene kadar kutuplaştıracağız!" ifadelerinde yer alan şeriat savunması Anayasa’nın 2’nci maddesinde yer alan laiklik vurgusu ile zıtlaşması da büyük tepki çekerken, Cumhuriyet ve laiklik karşıtı söylemler ile devletin bölünmez bütünlüğü de tehdit ediliyor.

bayram ay

“KADINLARDAN RAHATSIZ OLUYORLAR”

Konuyla ilgili açıklama yapan Antalya Sol Feminist Hareket Üyesi Öykü Ağtaş, “A Milli Kadın Voleybol Milli Takımı, 21 yıllık AKP iktidarının dayatmak istediği hayat tarzına karşı, kadınlar ve özellikle kız çocukları için bu ülkede umut olmuştur. Yıllardır iktidarda olanlar baskıcı, yasakçı, ayrıştırıcı politikalarını gün be gün arttırırken kadın milli voleybol takımının varlığından ve bütünleştiriciliğinden son derece rahatsızlar. Cinsel yönelimini, benliğini olduğu gibi kabul edip yaşayanların varlığını, şort giyen kadınların yobaz saldırılara özgüvenle smaç bastıklarını, etnik çeşitliliği koşulsuz sarılışlarıyla sahiplendiklerini görenler Filenin Sultanları’na saldırmayı görev biliyor. Bu saldırıları da sistematik bir şekilde gittikçe arttırıyorlar. Kumköy Mahallesi’nin imamı olduğu söylenen Bayram Ay da ataerkil, eril sistemle bütünleşmiş siyasal İslamcı iktidarın oluşturmak istediği toplumun bir yansımasıdır. Saldırgan, ayrıştıran, ötekileştiren tehditvari ifadelere, davranışlara, politikalara, kadınların muazzam başarısını yok sayıp nefreti kutsayanlara inat kadınlar yan yana durmaya, başarılarıyla toplumu birleştirmeye devam edecek. Bu mücadele bizim, zafer bizim” ifadelerini kullandı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Resmi Gazete'de yayımlandı! Öğretmenlik için yeni şartlar

Resmi Gazete'de yayımlandı! Öğretmenlik için yeni şartlar