Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Sokak hayvanları kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu

Sokak hayvanları kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, tartışmalara neden olan sokak hayvanları ile ilgili yeni kanun teklifini tanıttı. Teklif, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sokak hayvanları kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu
KAYNAK: AA

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, sokak hayvanları ile ilgili TBMM Başkanlığına sunulan yeni kanun teklifini tanıttı. Güler, büyükşehirlerin ve nüfusu 25 binin üzerindeki yerleşimlerin bütçelerinden sokak hayvanları için belirli bir pay ayırmayanlara hapis cezası getirileceğini açıkladı.

Kanun Teklifinin Detayları

Güler, gazetecilere yaptığı açıklamada, teklifin 17 maddeden oluştuğunu ve 5199 sayılı Kanun'un bazı maddelerinde değişiklik öngördüğünü belirtti. Kanunun kabul edilmesinden bu yana geçen 20 yılda, 2.5 milyona yakın sahipsiz köpeğin kısırlaştırıldığı ve 550 bine yakınının sahiplendirildiği ifade edildi. Ancak kuduz riski ve sokak hayvanlarının neden olduğu trafik kazalarının arttığına dikkat çekildi.

Cezalar ve Yaptırımlar

Güler, kanunun açık emrine rağmen bütçeden yeterli pay ayırmayan büyükşehirlere 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası öngördüklerini belirtti. Ayrıca, sahiplendiği köpeği sokağa atanlara hayvan başına 60 bin TL idari para cezası uygulanacağını söyledi. İlçe belediyelerinin toplayıp başka yerlere bıraktığı hayvanlar için de hayvan başına 50 bin TL ceza getirileceği açıklandı.

Güler, sokak hayvanlarının rehabilite edilmesi, sahiplendirilmesi ve barınaklarda ameliyathane kurulması gibi tedbirlerin alınacağını belirtti. Kuduz riski taşıyan ve saldırganlaşmış hayvanlar için ötenazi uygulanabileceğini ifade etti. Ötenazinin, hayvanlara acı çektirmeden, eziyet etmeden yaşamlarına son verilmesi anlamına geldiğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABD'nin Gazze'deki Geçici İskelesi İnsani Yardım Operasyonlarına Son Veriyor

ABD'nin Gazze'deki Geçici İskelesi İnsani Yardım Operasyonlarına Son Veriyor