Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Gündem SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan çarpıcı tahmin: Asgari ücret 20 bin lira

SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan çarpıcı tahmin: Asgari ücret 20 bin lira

SGK uzmanı Özgür Erdursun, Orta Vadeli Program'ın açıklanmasının ardından 2025 yılı için asgari ücret tahminini güncelledi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan çarpıcı tahmin: Asgari ücret 20 bin lira
KAYNAK: Haber Merkezi

Orta Vadeli Program'ın açıklanmasının ardından SGK uzmanı Özgür Erdursun yeni bir hesaplama yaparak 2025 yılı asgari ücreti için yeni bir rakam verdi. Özgür Erdursun, gelecek yıl asgari ücretin 20 bin liraya çıkarılabileceğini öngördü.

Özgür Erdursun'un Asgari Ücret Tahmini

Emekli ve asgari ücretlilerin zam dönemlerinde yaptığı açıklamalar ile adından söz ettiren Özgür Erdursun, asgari ücretle birlikte gelecek yıl yapılacak emekli maaşlarına ilişkin de hesaplamalar yaptı.

Emekli Maaşlarına İlişkin Öngörüler

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, şu an 17 bin 2 lira olarak ödenen asgari ücretin 2025 yılında 20 bin liraya çıkartılabileceğini belirtti.

Ara Zam Beklentisi Boşa Çıktı

Emekli zamlarının belli olmasının ardından asgari ücrette ara zam beklentisi boşa çıktı ve çalışan kesiminin bu konudaki beklentileri karşılanmadı.

Enflasyon ve Asgari Ücret Zammı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın enflasyon tahminlerinin açıklanmasıyla birlikte asgari ücrete yapılacak zamlar konusunda farklı tahminler ortaya atılmaya başlandı. Asgari ücrete enflasyon oranında zam yapılacağı görüşü ön plana çıktı.

Özgür Erdursun'un Açıklamaları

Özgür Erdursun, yıl sonu enflasyonunun yüzde 41,5 olarak gerçekleşmesi durumunda SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için yüzde 13,5, memur ve memur emeklileri için yüzde 10 zam öngördü. Erdursun, sosyal medyada yaptığı açıklamada, "2025 Enflasyon Hedefi %17.5 olduğunda Asgari Ücret 20.000 lira olabilir!" şeklinde belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Park Halindeki Araç Alev Aldı: Araç Sahibi Yangını Çaresiz Gözlerle İzledi

Antalya'da Park Halindeki Araç Alev Aldı: Araç Sahibi Yangını Çaresiz Gözlerle İzledi