Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Seyyar sandık başvurusu için son gün ne zaman?

Seyyar sandık başvurusu için son gün ne zaman?

Ülkenin birçok yerinde siyasi partilerden vatandaşlara gelen "seyyar sandık başvurusu için son gün 18 Mayıs" mesajları kafaları karıştırdı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Seyyar sandık başvurusu için son gün ne zaman?

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) ilk kez 14 Mayıs’ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri’nde başladığı seyyar sandık uygulaması 28 Mayıs Pazar günü yapılacak ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçiminde de devam edecek. İlk turda seyyar sandıklarda oy kullanan seçmenler ikinci turda da bu imkândan yararlanabilecek.

Ülkenin birçok yerinde siyasi partilerin il başkanlıklarından vatandaşlara gönderilen ilçe seçim kurulları ve muhtarlıklara yeniden başvuru yapılması gerektiğine dair mesajlar görevlilere zor anlar yaşattı. Gönderilen mesajda vatandaşların, bir yakınları vasıtasıyla 18 Mayıs Perşembe gününe kadar tam teşekküllü sağlık raporları ile bağlı bulundukları ilçenin seçim kuruluna veya muhtarlıklara başvuruda bulunması gerektiği bildirildi.

YSK'nın ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yeni bir başvuru süresi açmamış olması dolayısıyla hem başvuru yapmak için kurumlara müracat eden vatandaşlar hem de görevliler mağduriyet yaşadı.

ZEYNEP MERİÇ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MÜŞAHİTTEN SEÇİM GÜNÜNE DAİR ŞOK İDDİA!

MÜŞAHİTTEN SEÇİM GÜNÜNE DAİR ŞOK İDDİA!