Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem “Şeffaf yönetim anlayışını amaç edindik”

“Şeffaf yönetim anlayışını amaç edindik”

Batı Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü, 26 Ocak Dünya Gümrük Günü sebebiyle Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirdi. Törende konuşan Batı Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Kadri Karakuş, “Şeffaf ve hesap verilebilir bir yönetim anlayışı ile gümrük hizmeti sunmayı amaç edinmekteyiz” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Şeffaf yönetim anlayışını amaç edindik”

Batı Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Kadri Karakuş, “Dünya ticaretinin yüzde 98'ini temsil eden 184 ülkenin üyesi bulunduğu ve ülkemizin de kurucuları arasında olduğu Dünya Gümrük Örgütü, ilk toplantısını gerçekleştirdiği 26 Ocak 1953 tarihinden yola çıkarak 26 Ocak gününü Dünya Gümrük Günü ilan etmiştir. 26 Ocak Dünya Gümrük Günü, Dünya Gümrük Örgütüne üye ülkelerce uluslararası düzeyde, her yıl farklı bir tema belirlenerek kutlanmaktadır. 2023 yılı 26 Ocak Dünya Gümrük Günü "Gelecek Nesli Yetiştirmek Gümrüklerde Bilgi Paylaşımım ve Profesyonel Gururu Teşvik Etmek" teması belirlenmiştir. Batı Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğümüzde 26 Ocak Dünya Gümrük Günü her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır” diye konuştu.

DSC_0672

“SONUÇ ODAKLI ÇALIŞIYORUZ”

Batı Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Kadri Karakuş, “Batı Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğümüz Antalya, Isparta, Muğla ve Burdur il sınırları içerisinde geniş bir bölgeyi kapsamaktadır. Alanya Gazipaşa'dan, Milas Güllük'e kadar uzanan geniş bir sahil şeridinde toplam 20 bağlantı idaremizden oluşan teşkilat yapımızla bölgemizdeki ithalat, ihracat, transit, antrepo, tasfiye, kaçakçılığın men ve takibi. posta, yolcu, yat turizmi vb. gümrük hizmetlerini yürütmektedir. Batı Akdeniz Bölgesi ülkemizin yaz dönemlerinde en çok rağbet edilen ve en çok diş turist çeken bölgesidir. Alanya. Antalya, Finike, Kaş, Fethiye, Dalaman, Datça, Marmaris, Bodrum, Milas tarihi ve turistik güzellikleri nedeniyle yaz dönemlerinde büyük bir turizm hareketine sahne olmaktadır. Bu nedenle yaz dönemlerinde Antalya Havalimanı ile Dalaman Milas Havalimanları yoğun kapasite ile çalışmakta aynı dönemlerde Alanya, Marmaris. Bodrum, Fethiye yat limanlarında yoğunluk yaşanmaktadır. Antalya, Marmaris, Bodrum ve Alanya limanlarında kruvaziyer yolcu ve gemilere hizmet verilmektedir. Bölgemizde; dış ticaret dinamiklerine paralel olarak sürekli kendini geliştiren, şeffaf ve hesap verilebilir bir yönetim anlayışı ile gümrük hizmeti sunmayı amaç edinmekteyiz. Kamu hizmeti sunan idarelerimizce sürekli artan kaliteli hizmet verme anlayışımız, sorumluluğumuzu daha da artırmakta dinamik olmamızı, sonuç odaklı çalışmamızı gerektirmektedir. Bu çerçevede neleri nasıl başaracağımıza yönelik fikirler ve çalışmalar projelendirilerek faaliyetler yürütülmektedir. Bu anlayışla; gümrüklerimizde işlemlerin mevzuat hükümleri çerçevesinde en kısa sürede sonuçlandırılması için her türlü tedbir alınmakta olup; böylece "yasal ticarette en kolay, yasa dışı ticarette en zor gümrük" yapısını oluşturmak amaçlanmaktadır. Dünya Gümrük Gününün bu alanda yapılan çalışmalar konusunda farkındalık sağlamasını diliyor, tüm gümrük camiasının Dünya Gümrük Gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İYİ PARTİ KEPEZ SEÇİM STARTINI VERDİ

İYİ PARTİ KEPEZ SEÇİM STARTINI VERDİ