Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Saadet Partisi Antalya İl Başkanı: Sefalet yüzyılı

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı: Sefalet yüzyılı

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Düzen, “Ülkemizde ve Antalya’da değişmeyen bir gündem var. 7’den 77’ye herkes için öncelikli ve önemli, gündem ekonomidir. Bu ekonomide öğrenciler açlığa, emeklilerde sefalete mahkum edildi” dedi

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Saadet Partisi Antalya İl Başkanı: Sefalet yüzyılı
KAYNAK: Saadet Partisi Antalya İl Başkanlığı/Bülten

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Gündemdeki son gelişmeleri değerlendiren Düzen, Ülkemizde ve Antalya’mızda değişmeyen bir gündem var. 7’den 77’ye herkes için öncelikli ve önemli, sosyal hayattan kültürel hayata, iç siyasetten uluslararası ilişkilere kadar hayatın her alanını etkileyen bir gündemi ekonomi olduğunu açıklayarak; “Her nedense dizginlenemeyen veya dizginlenmesi istenmeyen enflasyon; sürekli artan hayat pahalılığı; sonuç, birbiri ardına gelen zamlar. Durum böyle olunca; çarşıda-pazarda, evlerde, iş yerlerinde insanımızın sürekli olarak konuştuğu konular işte bu hayat pahalılığının ötesine bir türlü geçemiyor. Geçim derdine düşen vatandaş, başka hangi konuları konuşsun ki…  İktidar da, muhtemelen ülkenin karşı karşıya bulunduğu halkımızın diğer hayati problemlerinin tartışılmasını engellemek için, insanımızı böyle bir geçim badiresinin içerisine bilinçli şekilde sürüklemiş gibi görünmektedir” dedi.

“EKONOMİ EĞİTİMİ DE VURUYOR”

Bu yıl üniversite tercihlerinde başarı sıralamaları kadar ekonomi de belirleyici olduğunu ifade eden Düzen, “Üniversite tercih sonuçları açıklandı. Öncelikle, hayatı boyunca kendisine yön verecek üniversite öğrenimine bu sene merhaba diyecek, geleceğimizin teminatı gençlerimize başarılar diliyorum. Her konuda olduğu gibi, bu alanda da ekonomik durum, fiyat hareketliliği, kısaca geçim zorluğu etkili oluyor. Özellikle gelir düzeyi düşük bölgelerde yaşayan gençler, ne kadar zeki ve başarılı olurlarsa olsunlar, büyük şehirlerdeki üniversiteleri tercihte zorlanmaktadır” dedi.

“MISIR ÜRETİCİSİNE REVA GÖRÜLEN BU MUDUR?”

Çıkar uğruna bu sorumluluklar karşısında duyarsız kalmak reva mıdır? diyen Düzen, “İktidarların kaynaklarımızı çarçur eden yanlış yatırım anlayışları; gençlerimizin işsiz kalmasına, ailelerin huzurunun bozulmasına, ülke kalkınmasının önüne ket vurulmasına neden olabilmektedir. Bir iktidar uğruna, bir çıkar uğruna bu sorumluluklar karşısında duyarsız kalmak reva mıdır? Doğru mudur? Sadece eğitim alanındaki bu umarsız politikalar değil, bitmeyen tükenmeyen beton, asfalt, gökdelen sevdası, yani bir türlü evet dizginlenemeyen rant hırsı; çiftçimizin, besicimizin, üreticimizin alın terinin karşılığını alamamasına, bu nedenle toprağını, köyünü terk etmesine neden olmaktadır. Söz gelimi: Hükümet, geçen sene 5 lira 75 kuruştan satın aldığı mısır için 6 lira fiyat biçmiştir. Maliyetlerin, dolayısıyla enflasyonun bu kadar yüksek olduğu bir dönemde bu fiyat mısır üreticisi için reva mıdır? Herkes biliyor ki, TMO buğday ödemelerini geciktirmektedir. Yüksek maliyetler üstüne, bir de ödemedeki gecikme maliyetleri hangi hakla çiftçiye yüklenmektedir? Uygulanan dış politikada, iktidarın görsel ve yazılı basındaki temsilcilerinin ABD ve Rusya arasındaki gelgitleri, halkımızın, ülkemizin ve coğrafyamızın huzur, esenlik ve güvenliğini derinden sarsmaktadır” diye konuştuRamazan D__zen __l B__k (2)

“GÜVENLİK KRİZİ VAR”

Düzen, Emeklilerini 7 bin 500 liraya mahkum etmek devletimize, ülkemize yakışıyor mu? diye İktidarı eleştirdi. Düzen,

“İktidarın bu tavrı ciddiyetten, samimiyetten, insaftan oldukça uzak bir tavırdır. İktidar bu durumu düzeltene kadar, yüzbinlerce insan ne acılar çekecek; ailesine, evladına, torununa küçük bir hediye bile alamamanın ne hazin duygularını yaşayacaktır, bunlar biliniyor mu? Temmuz ayında iktidarın, ekonomi yönetiminin aklı neredeydi? Sonra, neden hala beklenmektedir? En önemlisi, hatayı, haksızlığı, zulmü en kısa zamanda düzeltmek varken, beklenen şey nedir?    Tüm ısrarlara rağmen TBMM’nin devreye girmesi için neden 1 Ekim beklenmektedir? 1 Ekim’de devlet bütçesine sürpriz bir para gelecek de o mu beklenmektedir? ‘Türkiye Yüzyılı’nda; emeklilerini 7 bin 500 lirayla yaşamaya mahkum eden bu politika, bu sessizlik, duymazlıktan gelmek  devletimize, ülkemize yakışıyor mu Allah aşkına? Yine soruyorum, vatandaşlarımızın yüzde 90’ından fazlasını yoksulluk sınırının altında bir gelirle yaşamaya mahkum etmek gerçekten yakışıyor mu? Gençlerini işsizliğe, emeklilerini ve çalışanlarını yoksulluğa, esnafını, çiftçisini borca mahkum etmek doğru bir şey mi? Tarımda her geçen gün daha çok dışa bağımlı hale gelmek, binlerce yıllık devlet tecrübesine sahip ülkemize yakışıyor mu? ‘İtibardan tasarruf olmaz’ anlayışını benimseyen bir iktidarın, vatandaşlarının “İnsanca Yaşam” standartlarından tasarruf etmeye çalışması, böylece vatandaşının itibarını düşünmemesi, hatta düşürmesi büyük bir çelişki değil midir? Bütün bu belirttiğimiz hususlar “Hikmet-i Hükümet” ile bağdaşır mı? Terörle mücadele hangi ciddiyette ele alınıyorsa; uyuşturucu ile mücadele de bir o kadar ciddi olarak ele alınmalıdır. Artık kaybedecek ne tek bir saniyemiz, ne de tek bir gencimiz kalmamıştır! Adalet, eğitim, ekonomi ve güvenlik politikaları bir bütün olarak ele alınmalı, bu işin bataklığı kurutulmalıdır. Bütüncül bir bakış açısıyla  ele alınmadan, sorunların üstesinden gelmek mümkün değildir. Öyle 3-5 sokak satıcısını yakalayıp, birkaç ay içerisinde serbest bırakmakla bu iş çözüme kavuşmaz, kavuşturulamaz! Limanlarımıza gelen gemilerde, emniyet güçlerimizce kaç ton uyuşturucu yakalandığına ilişkin henüz kamuoyuna bir bilgi verilmiş değildir. Bu gemilerin sahipleri kimlerdir? Nereden gelmişlerdir? Kimlerle, hangi kesimlerle  irtibatları vardır? Yakalanan bu adamların bırakılması için kimler ricacı olmuştur ve halen olmaktadır? Ne bizim, ne de milletimizin kayıkçı kavgalarıyla kaybedecek zamanı kalmamıştır” diyerek açıklamasını tamamladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
EMEKLİLİK YAŞINDA YENİ DEVİR!

EMEKLİLİK YAŞINDA YENİ DEVİR!