Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Seçil Erzan dosyasında Denizbank sorumlu tutulacak mı? Yargıtay kararı emsal olabilir

Seçil Erzan dosyasında Denizbank sorumlu tutulacak mı? Yargıtay kararı emsal olabilir

Seçil Erzan soruşturması devam ederken, avukatlar banka müdürünün dolandırıcılığından bankanın da sorumlu olduğu yönünde Yargıtay kararı olduğunu hatırlattı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Seçil Erzan dosyasında Denizbank sorumlu tutulacak mı? Yargıtay kararı emsal olabilir
KAYNAK: İHA

İstanbul'da faaliyet gösteren bir bankanın eski müdürü Seçil Erzan'ın, aralarında tanınmış futbolcuların da bulunduğu kişilere yüksek getiri vaadiyle dolandırdığı iddiasıyla ilgili davada yeni gelişmeler yaşanıyor. Yargıtay'ın benzer bir davadaki kararı ise dikkat çekti. Bursa Barosu avukatlarından Cüneyt Fidan, daha önceki bir davada Yargıtay'ın bankayı sorumlu tuttuğu bir kararın olduğunu belirterek, bu kararın Seçil Erzan dosyasına ışık tutabileceğini ifade etti.

Davaya konu olan iddialara göre, Seçil Erzan, yüksek getirili bir fon vaadiyle ünlü isimleri, aralarında Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu 19 kişiyi 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırmakla suçlanıyor. Banka eski müdürü Erzan'ın davası devam ederken, Bursa Barosu avukatlarından Cüneyt Fidan, benzer bir davanın geçmişte Yargıtay kararıyla sonuçlandığını hatırlattı.

Fidan, geçmişte benzer bir dava sonucunda Yargıtay'ın, bankayı sorumlu tuttuğu bir karar aldığını belirtti. İlk derece mahkemesinde bankanın sorumlu tutulmadığı ve davayı Yargıtay'a taşıdıkları bilgisini veren Fidan, Yargıtay'ın incelemesi sonucunda bankanın sorumluluğuna hükmedildiğini ifade etti.

Önceki davada Yargıtay'ın verdiği kararın emsal nitelikte olduğunu vurgulayan Fidan, bu kararın Seçil Erzan dosyasına ışık tutabileceğine inandığını belirtti. Yargıtay'ın, bankanın müdürünün hukuka aykırı eylemlerinden dolayı işveren sorumluluğu çerçevesinde sorumlu olduğuna hükmettiği bu kararın, güncel olaya benzer şekilde uygulanabileceği öne sürüldü. Fidan, Yargıtay'ın kararlarının kanunun somut olaylardaki uygulamasını belirlediğini ve bu nedenle Seçil Erzan davasında benzer bir yol izlenmesinin beklendiğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankaragücü Başkanı tutuklandı! İfadesi ortaya çıktı

Ankaragücü Başkanı tutuklandı! İfadesi ortaya çıktı