Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem İç savaşın ortasında kalan Türk vatandaşları yardım bekliyor

İç savaşın ortasında kalan Türk vatandaşları yardım bekliyor

Sudan'daki çatışmalar devam ederken, başkent Hartum'da bulunan Türk vatandaşları "çok zor durumda" olduklarını ve büyükelçiliğe ulaşamadıklarını söylediler.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İç savaşın ortasında kalan Türk vatandaşları yardım bekliyor

BBC Türkçe'de Aylin Yazan'ın haberine göre, Sudan'da yaşanan çatışmalar nedeniyle mahsur kalan iki Türk vatandaşı, yiyecek ve içeceklerinin sınırlı olduğunu ve bazı bakkalların iftar zamanı kısa süreli açıldığını belirtti. İş yapmak üzere ülkeye gitmiş olan Türklerin ülkedeki askeri yönetim tarafından olumlu karşılandığını ifade eden vatandaşlar, Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliği'ne ulaşamadıklarını ve tahliye için henüz bir plan yapılmadığını belirttiler.

Sudan'daki çatışmalar nedeniyle Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliği, 16 Nisan'da yaptığı açıklamada tahliyenin henüz mümkün olmadığını açıklamıştı. Ancak bazı Türk vatandaşları, Büyükelçi İsmail Çobanoğlu'nun sosyal medya hesabına yaptığı paylaşımlarına cevaben, elçiliğe ulaşamadıklarını ve yardım taleplerinin yanıtsız kaldığını belirtti. Durumları hakkında endişeli olduklarını ifade eden vatandaşlar, bir an önce ülkeden tahliye edilmeleri için Türk hükümetinden yardım bekliyorlar. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muratpaşa’da kimse sahipsiz değil

Muratpaşa’da kimse sahipsiz değil