Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Sahte APP plakalara ağır cezalar

Sahte APP plakalara ağır cezalar

Merdiven altında üretilen plakaların satış fiyatı 500 lira.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sahte APP plakalara ağır cezalar
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye'de yasaklanmış olan APP plakaların popüler e-ticaret platformlarında satışının devam etmesi, endişe verici bir durumu ortaya çıkarmaktadır. Üstelik, bu sefer sahtecilerin karekodlu plakalar üretmeye başlaması, daha da karmaşık bir duruma yol açmaktadır. İstenilen rakam ve harf kombinasyonlarına göre basılan APP plakaları, mağduriyetlere sebep olmaktadır. Yetkililer, bu suçun ciddiyetine dikkat çekerek, 32 bin 170 TL para cezası ve 2 ila 5 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırılabileceğini vurgulamaktadır.

APP plakalarının fiyatları 300 liradan başlayıp 500 liraya kadar ulaşmakta, yeni nesil karekodlu plakalar ise 600 liranın üzerinde satılmaktadır.

Bir haberde satış süreci şu şekilde aktarılmaktadır: "Satıcı, plakanın muayeneden geçtiğini belirtirken, 'Yasal mı?' sorusuna karşı bir sorun çıkmayacağını ifade etmiştir. Plaka numarası, harf grubu ve sipariş numarasının WhatsApp üzerinden iletilmesi halinde, ürünün belirtilen adrese kargolanacağı söylenmiştir. Bir alıcı ise değerlendirme olarak 'Baskı kalitesi çok iyi, QR kodlu yeni sistem olarak geldi, tavsiye ederim' ifadesini kullanmıştır."

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı, APP plaka kullananlara yönelik bir uyarıda bulunmuştur. Yapılan uyarıda, sahte veya APP plaka kullananların derhal bu plakaları çıkartarak devletin belirlediği standartlara uygun plakalara geçiş yapmaları gerektiği belirtilmiştir. APP plaka kullanmanın yasal yaptırımları olduğu açıklanmış, bu konuda devam edenlere para cezası ve sahte plaka kullananlara ise daha ağır yaptırımların uygulanacağı duyurulmuştur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
8 Şubat 2024 günlük burç yorumları

8 Şubat 2024 günlük burç yorumları