Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Resmi Gazete'de yayımlandı: Elektrik Piyasası Kanunu'nda bazı maddeler iptal edildi

Resmi Gazete'de yayımlandı: Elektrik Piyasası Kanunu'nda bazı maddeler iptal edildi

Anayasa Mahkemesi'nin Elektrik Piyasası Kanunu'nda yapılan değişikliklere ilişkin verdiği iptal kararı, mevcut yasal düzenlemelerin Anayasa'ya uygunluğunu tartışmaya açıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Resmi Gazete'de yayımlandı: Elektrik Piyasası Kanunu'nda bazı maddeler iptal edildi
KAYNAK: ANKA

Anayasa Mahkemesi, Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç'un da aralarında bulunduğu 132 milletvekilinin açtığı iptal davası sonucunda, 7429 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 1. Maddesiyle eklenen geçici 31. maddeyi inceledi. 18 Ocak 2024'te verdiği kararla, bu maddeye ilişkin gerekçelerini Resmi Gazete'de yayımladı.

İptal Kararının Detayları

Mahkeme, Elektrik Piyasası Kanunu'na eklenen geçici 31. maddenin Anayasa'ya aykırı olduğuna ve bu nedenle iptaline oybirliğiyle karar verdi.

Yayımlanan Kararın Sonuçları

Anayasa Mahkemesi'nin bu kararıyla, Elektrik Piyasası Kanunu'nda yapılan değişikliklerin belirli maddelerinin Anayasa'ya uygun olmadığına hükmedilmiş oldu. Bu durum, elektrik piyasasındaki düzenlemelerin yeniden gözden geçirilmesini ve mevcut yasal düzenlemelerin Anayasa'ya uygunluğunun sağlanmasını gerektirebilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Heyelan Riskleri Hakkında Önemli Uyarılar!

Heyelan Riskleri Hakkında Önemli Uyarılar!