Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem RANT PLANI REDDEDİLDİ

RANT PLANI REDDEDİLDİ

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine 3. kez gelen Kaş Yat Limanı planı CHP', İYİ Parti ve Saadet Partisi oylarıyla reddedildi. AKP Grubu, plana evet derken, 39'a karşı 33 oyla plan reddedildi. Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'ne çağrıda bulunan ve planların reddini isteyen çevreciler, kararı sevinçle karşıladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
RANT PLANI REDDEDİLDİ

Kaş Çevre ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Murat Akoy’un öncülüğünde bugün Antalya BüyüKŞehir Beleidye Meclisi öncesinde basın açıklaması yapılarak, meclis üyelerine "Siyaset değil memleket" mesajı verilmişti.

İddiaya göre Makyol-Setur ortaklığı ile işletilen Kaş Marina’da, Batı tarafındaki otel alanının kapasitesinin ek yapılarla ve kat yüksekliği arttırılarak iki katı büyütülmesi, Doğu tarafındaki tekne çekek alanına restoran ve kafeler eklenerek büyütülmesi ve iki adet ek iskele ile tekne bağlama kapasitesinin % 25 arttırılması hedefleniyordu.

kasmarina

KİRLİLİK VE RANT İDDİASI

Arıtma tesisi ile beraber deniz kirliliğine sebep olan iki temel kirletici unsurdan biri olan Setur Marina’nın, kapalı bir koy olan Bucak Denizi’nde daha fazla kirliliğe yol açarak bioçeşitliliğe zarar vermesine sebep olacağını söyleyen Kaş Çevre ve Kültür Derneği  Başkanı Ahmet Murat Akoy, “Kaş’ın yetersiz altyapısını daha da zorlayacak, yerel esnaf üzerinden işleyen turizm ekonomisine zarar verecek, yapılan ilave konaklama, restoran ve kafe alanları ile marinayı teknelere hizmet eder durumdan çıkararak AVM’leştirecek, trafiğe artı yük getirerek park sorunlarına sebep olacaktır” demişti.

Kaş Setur Marina İmar Planı Kaş CHP ve İYİ Parti Belediye Meclis Üyeleri'nin oyları ile daha önce iki defa reddelmişti. Değişiklik yapılarak meclisteki üçüncü oylamasıyla AKP ve MHP’nin oylarıyla kabul edilmişti.

Bugün Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Başkanlığı'nda yapılan Meclis'te 48. maddedeki o plan tadilatı oy çokluğuyla rededildi. 

KAŞ SETUR MARİNA'DA NELER OLUYOR?

KAŞ'A İHANET ETMEYİN

AYDIN'DAN KAŞ UYARISI 

Süleyman Gezici

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
KOCAELİ LİMANI PATLAMA ANI

KOCAELİ LİMANI PATLAMA ANI