Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Sosyal medyada provokatif paylaşımlara soruşturma

Sosyal medyada provokatif paylaşımlara soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı deprem bölgesindeki seçmenlere yönelik sosyal medyada provokatif paylaşım yapanlarla ilgili resen soruşturma başlattı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sosyal medyada provokatif paylaşımlara soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 14 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sosyal medyada deprem bölgesindeki seçmenleri hedef alan paylaşımlar sonrası harekete geçti.

Başsavcılık, sosyal medya aracılığıyla kamuoyunda yanıltıcı, gerçek dışı ve yanlış algı oluşturacak nitelikte kamu düzenini ve kamu barışını bozmaya yönelik gerçeğe aykırı bilgileri paylaşarak alenen yayan, aynı zamanda provokatif paylaşımlar yapan sosyal medya hesaplarını incelemeye aldı. 

Yapılan yazılı açıklamada "14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerine ilişkin seçim ve seçim sonuçları ile ilgili ve ayrıca deprem bölgesindeki seçmenlere yönelik sosyal medya hesapları yolu ile, kamuoyunda yanıltıcı, gerçek dışı ve yanlış algı oluşturacak nitelikte kamu düzenini ve kamu barışını bozmaya yönelik gerçeğe aykırı bilgileri paylaşmak suretiyle alenen yayan, provokatif paylaşımlar yapan sosyal medya hesapları ile ilgili olarak resen soruşturma başlatılmıştır" ifadeleri yer aldı. 

"Bu ülke için bu kadar geri zekalı çok fazla yazık"

Başsavcılığın talimatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğünce sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan kişiler arasında oyuncu Zeynep Beşerler'in de aralarında bulunduğu kullanıcıların belirlenmesine yönelik soruşturma sürüyor. Beşerler yaptığı paylaşımda, "Bu ülke için bu kadar geri zekalı çok fazla yazık" demişti. 

38049_aw891545-01

Zeynep Meriç 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Deri modasının kalbi Antalya’da atacak

Deri modasının kalbi Antalya’da atacak