Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Prof. Dr. Alper Demirbaş Antalya'da Yaşatılacak

Prof. Dr. Alper Demirbaş Antalya'da Yaşatılacak

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde, organ nakli alanında rekorlara imza atan ve tıp tarihine adını yazdıran Prof. Dr. Alper Demirbaş’ın anısına bir parka ismi verilecek.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Prof. Dr. Alper Demirbaş Antalya'da Yaşatılacak

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde, organ nakli alanında rekorlara imza atan ve tıp tarihine adını yazdıran Prof. Dr. Alper Demirbaş’ın anısına bir parka ismi verilecek. Prof. Dr. Demirbaş, Türkiye’de birçok ilklerin gerçekleştirilmesine öncülük etti. Bunlar arasında ilk doku uyumsuz böbrek nakli, ilk kan grubu uyumsuz böbrek nakli, aynı anda baypas ve böbrek nakli, ilk böbrek-pankreas nakli programı ve Antalya’da ilk kadavra vericili ve canlı vericili karaciğer nakli bulunuyor.

Prof. Dr. Alper Demirbaş’ın Hayatını Kaybetmesi

Prof. Dr. Demirbaş, geçen yıl Ağustos ayında akciğer kanserine yakalandı. İstanbul’daki bir hastanede ameliyat edildikten sonra enfeksiyon gelişmesi üzerine Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne nakledildi. Yaklaşık 3 haftadır yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Prof. Dr. Demirbaş, geçen hafta hayatını kaybetti.

Prof. Dr. Alper Demirbaş’ın Anısına Park

Prof. Dr. Demirbaş, vasiyeti üzerine sade bir törenle son yolculuğuna uğurlandı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, aileye taziye ziyaretinde bulundu. Başkan Uysal, Prof. Dr. Demirbaş’ın eşi Nilüfer, kızı Alara, oğlu Yağız, kardeşi Prof. Dr. Murat Demirbaş, annesi İnci ve babası Secaattin Demirbaş’a başsağlığı dileklerini iletti. Ayrıca, Başkan Uysal, Prof. Dr. Demirbaş’ın ismini ilçede bir parka vermek istediklerini dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Arsenal Liverpool'u devirip zirveye yaklaştı

Arsenal Liverpool'u devirip zirveye yaklaştı