Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Oyuncaklar İsrail’in katlettiği çocuklarla kana bulanıyor

Oyuncaklar İsrail’in katlettiği çocuklarla kana bulanıyor

İsrail Konsolosluğu önünde Filistinli çocuklar için buluşan İstanbul'da bir grup vatandaş, "Bu oyuncaklar İsrail’in katlettiği her bir çocukla beraber kana bulanıyor" dedi

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Oyuncaklar İsrail’in katlettiği çocuklarla kana bulanıyor
KAYNAK: ANKA

İsrail’i kınayan İstanbul'da çoğunluğu kadınlar ve çocuklardan oluşan bir grup vatandaş, İsrail Konsolosluğu önünde Filistinli çocuklar için buluştu, konsolosluk önüne oyuncaklar bıraktı. Yeryüzü Çocukları Derneği Başkanı Sümeyye Altun, "Bizler artık çocukları, kanlı, parçalanmış bedenleriyle değil, güven içinde evlerinde oyuncaklarıyla oynarken görmek istiyoruz. Bunun için herkesi İsrail’in işlediği bu soykırımı durdurmak ve yaptırımların uygulanması için harekete geçmeye davet ediyoruz" dedi.

Harekete geçin çağrısı yaptılar

Yeryüzü Çocukları Derneği'nin çağrısıyla çoğunluğu kadınlar ve çocuklardan oluşan bir grup vatandaş İstanbul'da İsrail Konsolosluğu'nun önüne geldi. Vatandaşlar, İsrail'in binlerce çocuğun ölümüne neden olan sivillere yönelik saldırılarını kınadı. Konsolosluk önüne oyuncaklar bırakan grup adına açıklama yapan Yeryüzü Çocukları Derneği Başkanı Sümeyye Altun, "Bugün buraya çocuklar için çalışan STK’lar olarak, İşgalci İsrail'in Gazze’de katlettiği ve katletmeye devam ettiği çocukların sesi olmak için geldik. Ve tüm dünyaya şunu haykırıyoruz: bu oyuncaklar İsrail’in katlettiği her bir çocukla beraber kana bulanıyor. Bizler artık çocukları, kanlı, parçalanmış bedenleriyle değil, güven içinde evlerinde oyuncaklarıyla oynarken görmek istiyoruz. Bunun için herkesi İsrail’in işlediği bu soykırımı durdurmak ve yaptırımların uygulanması için harekete geçmeye davet ediyoruz" dedi. 

israilcocukkatili

Dünyayı ayağa kaldırma vakti gelmedi mi?

Altun, "İsrail 7 Ekim'den bu yana tüm dünyanın gözü önünde bin 524 çocuğu katletti. Bunlar sayı değil, birilerinin evladı, kardeşi, arkadaşı… Bizler evlatlarımızın saçının bir teline zarar gelse dünyayı ayağa kaldırırız değil mi? Gazze’de öldürülen binlerce çocuk da birilerinin evladı. Onlar için dünyayı ayağa kaldırma vakti gelmedi mi? İsrail’in uyguladığı bu soykırıma karşı sessiz kalan veya kınamaktan öteye geçemeyen dünya liderlerine sesleniyorum, İsrail her 5 dakikada bir 1 kişiyi ve her saatte 3 çocuğu öldürmeye devam ediyor. Harekete geçmek için Gazze’deki bütün insanların yok olmasını mı bekliyorsunuz?" dedi.

Grup, yapılan açıklamalarında Gazze için gözyaşının bittiği, boğazın düğümlendiği yer olduğunu belirterek olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Deprem bölgesi Hatay'da zeytin hasadı buruk başladı

Deprem bölgesi Hatay'da zeytin hasadı buruk başladı