Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Öğretmenler Bekliyor Bakanlık Harekete Geçmiyor

Öğretmenler Bekliyor Bakanlık Harekete Geçmiyor

Her yıl Şubat Ayı’nda yapılan öğretmen atamaları bu yıl henüz yapılmadı. Atama bekleyen öğretmenler Şubat Ayı’nın sonuna gelinmesine rağmen atamaların yapılmamasına isyan ederken Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, “Atama bekleyen öğretmenlerin yanında okullarda öğretmen ihtiyacı var” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Öğretmenler Bekliyor Bakanlık Harekete Geçmiyor

Milli Eğitim Bakanlığı, her yıl Şubat Ayı’nda yaptığı öğretmen atamalarını 2024 yılının Şubat Ayı’nın bitimine günler kala hala yapmadı. Öğretmen atamalarının yapılmaması eğitimcileri kızdırırken, Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, 6 Şubat’ta hayatını kaybeden ve EYT kapsamında emekli olan öğretmenlerinde açığının kapatılmadığını dile getirdi. İkili eğitiminde hem öğretmen atamaları hem de eğitimin kalitesinin önünde engel olduğunu dile getiren Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, “İkili eğitimden normal eğitime geçmek için okul sayısı arttırmalıdır. Yıllar önce bir bakanımız, ikili eğitimin bırakılıp normal eğitime geçileceği sözünü vermişti ama yıl 2024 oldu hala ikili eğitim bazı okullarda devam ediyor” dedi.

Ücreti Öğretmenliğe Son

Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, “Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen ihtiyacını karşılamak için Şubat Ayı’nda öğretmen atamalarını yapardı ama bu yıl atama yapılmadı. Türkiye’de birçok atama bekleyen öğretmen var. Atama bekleyen öğretmenlerin yanında okullarda öğretmen ihtiyacı var. Türkiye’de maalesef bakanlık eğitime ticari amaçlı bakmaktadır. Ticaret amaçlı baktığı için okullardaki açığı ücretli öğretmenlik ile çözmektedir. Biz Eğitim-İş olarak ücretli öğretmenliğe sonuna kadar karşıyız. Ücret öğretmenlik emek sömürüsüdür. Bugün asgari ücretin altında öğretmen çalıştırılmaktadır. Bunun yanına okullarımızda; sözleşmeli, normal öğretmen, uzman öğretmen ve baş öğretmen ayrışması da bulunmaktadır. Öğretmenler aynı işi yapmalarına rağmen farklı maaşlar almaktadır, bu durumda iş barışını bozmaktadır. Önceki yıllarda da karşı olduğumuz aynı işi yapan meslekler aynı maaşı almalıdır. Maalesef MEB hala suç işlemektedir. MEB resmen asgari ücretin altına öğretmen çalıştırmaktadır. Ücretli öğretmenliğe son verilip, atama bekleyen öğretmen gruplarından atama yapılmalıdır. Böyle bir şey yapılırsa hem istihdamı arttırır hem de eğitimin kalitesi artar. Şubat atamasının yapılmasını ve ücretli öğretmenliğe son verilmesini istiyoruz” dedi.

İkili eğitimden kurtulmalı

Başkan Sadık Acar, “Depremde vefat eden ve EYT’nin çıkması sonrası emekli olan öğretmenlerin açıklarının kapatılması için atama yapılıp yapılmadığının sorulması üzerine Sadık Acar, “Bu açıklar maalesef kapatılmadı. Buna rağmen hala atama yapıldı. Öğretmen ataması hala yok. Sene başında öğretmen atandı ama su damlası kadar faydası olmadı. Bu durumla ilgili hızlı şekilde adım atılmalıdır. Bu durumu ücretli öğretmenlik ile kapatmaya çalışıyorlar. Atamalar hızlı şekilde yapılmalı. Antalya’da ikili eğitim yapan okullar bulunmaktadır. İkili eğitimden normal eğitime geçmek için okul sayısı arttırmalıdır. Okul sayısı artarsa öğretmen sayısı da artacaktır. Özellikle yapılması gereken; yıllar önce bir bakanımız, ikili eğitimin bırakıp normal eğitime geçileceği sözünü vermişti ama yıl 2024 oldu hala ikili eğitim bazı okullarda devam ediyor. Gecenin karanlığında çocuklarımız okula gitmek için yola çıkıyor. Böyle bir sistem hiçbir gelişme ülkede bulunmamaktadır. Bu konuyla ilgili gerçek bir çözüm şu ana kadar görmedik. Sadece söylem var uygulama yok. İlimizde ikili eğitimden vazgeçip normal eğitime geçilmek istenseydi, okulların planlanması buna göre yapılırdı. Yıllar önce FETÖ’den alınan okulların hepsi imam hatip yapıldı. Bu okullar zamanında her öğrencinin gidebileceği, ilkokul, ortaokul, lise olsaydı bugün ikili eğitimden kurtulmuş olacaktık. İktidar, ihtiyaç olmamasına rağmen imam hatip açıyor. Bakıldığında imam hatip okullarının öğrenci sayısı az, diğer okulların öğrenci sayıları fazladır. Bu durumda eğitimde fırsat eşitsizliğini doğurmaktadır. Bir an önce geleceğimiz olan çocuklarımızın ikili eğitimden kurtulmasını istiyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe MKE Ankaragücü Maçı Hazırlıklarına Başladı

Fenerbahçe MKE Ankaragücü Maçı Hazırlıklarına Başladı