Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Müteahhitten şok açıklama: 'Deprem Allah'tan oldu inanmayanlar bizi suçluyor'

Müteahhitten şok açıklama: 'Deprem Allah'tan oldu inanmayanlar bizi suçluyor'

Hatay'daki 6 Şubat depremlerinde yıkılan Cemil Çapar Apartmanı davasının üçüncü duruşmasında, sanık Mehmet Özkan'ın açıklamaları dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Müteahhitten şok açıklama: 'Deprem Allah'tan oldu inanmayanlar bizi suçluyor'
KAYNAK: Haber Merkezi

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremler, Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan Cemil Çapar Apartmanı'nın yıkılmasına ve 51 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Bugün gerçekleşen duruşmada, apartmanın müteahhidi AKP'li Mehmet Özkan ve diğer sanıkların açıklamaları dikkat çekti.

Mehmet Özkan'ın Savunması: "Depremi Biz Yapmadık"

Duruşmada, sanık olarak yer alan AK Partili müteahhit Mehmet Özkan, suçlamaları reddederek, "Ben neden tutuklu olduğumu bilmiyorum. Depremi biz yapmadık ki? Deprem Allah'tan oldu, ona inanmayanlar çıkmış bizi suçluyor" şeklinde konuştu. Özkan, suçsuz olduğunu ve devletin birçok proje verdiğini belirterek, "Kötü iş yapsam, kaçardım ama kaçmadım. 19 aydır çok kötü koşullardayım" dedi.

Mahkeme Heyeti Tutukluluk Hallerinin Devamına Karar Verdi

Duruşma sırasında, Mehmet Özkan ve diğer sanık Mehmet Güçlü'nün tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Mahkeme heyeti, duruşmayı 6 Aralık 2024 tarihine erteledi.

Sanıkların ve Müştekilerin Açıklamaları

Duruşmada, apartmanın inşaat mühendisi ve şantiye şefi Mehmet Güçlü, "Binanın statik ve şantiye şefliğinde herhangi bir kusurum olmadı. 2001 yılından itibaren birçok projede yer aldım ve hiçbiri yıkılmadı" dedi. Güçlü, bilirkişi raporunda geçen etriye uyumsuzluğunu kabul etmediğini ve belediyeden onay aldıklarını belirtti.

Yapı denetim firması sahibi Bülent Kimyon ise, "Mehmet Özkan ile sözleşme yaparak çalıştık. Devlet atamasıyla değil, kendisini yıllardır tanırım ve malzemeden kısacak biri değil" dedi.

Müşteki Avukatlarından Sert Tepki

Müşteki avukatı Seher Eriş, sanıkların savunmalarına karşı sert bir şekilde yanıt verdi. Eriş, "Deprem çok şiddetliydi, evet, ancak binanın sağındaki ve solundaki binalar nasıl sağlam kaldı? Yıkım sadece depremin şiddetiyle açıklanamaz. Aklımızla alay ediyorlar" şeklinde konuştu.

Duruşma Sonuçları ve Erteleme

Duruşma, sanıkların ve müştekilerin açıklamalarıyla devam etti. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, bir sonraki duruşmanın 6 Aralık 2024 tarihinde yapılmasına karar verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'da film gibi uy*şturucu operasyonu! Şüpheliler yakalandı

Adana'da film gibi uy*şturucu operasyonu! Şüpheliler yakalandı