Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem MÜŞAHİTTEN SEÇİM GÜNÜNE DAİR ŞOK İDDİA!

MÜŞAHİTTEN SEÇİM GÜNÜNE DAİR ŞOK İDDİA!

14 Mayıs Pazar günü gerçekleşen 13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri’nde Antalya’nın kırsal kesimlerinde bulunan bir okulda görev alan müşahidin iddiaları kafaları karıştırdı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MÜŞAHİTTEN SEÇİM GÜNÜNE DAİR ŞOK İDDİA!

Müşahidin iddiasına göre; engelli ve okuryazar olmayan seçmenlerin oy kullanma süreci, sandıklarda görevli iktidar yanlısı üyelerce istismar edildi. Antalya’da kırsal kesimde beş sandığı bulunan bir okulda AKP’li sandık kurulu üyeleri, yasaya göre yalnızca görme engelli veya ellerini kullanamayan bireylerin yardım alması mümkünken, kimi seçmenlerin okuryazar olmadıkları veya engelli oldukları bahanesiyle oy kullanma sürecine dâhil oldu.

Sandıkta müşahit olarak görev yapan vatandaş, AKP'li okul sorumlusunu yapılan usulsüzlük hakkında uyardı; vatandaşın aldığı cevap ise “O zaman biz kaybederiz, bizim seçmenimiz hep öyle” oldu.

SANDIK KURULU ÜYESİ SEÇMENE REFAKAT EDEMEZ

Anayasa’da yer alan 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 93. Maddesi’nin ikinci fıkrasında bulunan; “Körler, felçliler veya bu gibi bedeni engellilikleri açıkça belli olanlar, bu seçim çevresi seçmeni olan akrabalarından birinin, akrabası yoksa diğer herhangi bir seçmenin yardımı ile oylarını kullanabilirler. Bir seçmen birden fazla malule refakat edemez” hükmü uyarınca herhangi bir sandık kurulu üyesi engelli bireye oy kullanma sürecinde refakat edememektedir.

KAMER DURDU

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Düğün günü tabuta girdi

Düğün günü tabuta girdi