Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Murat Kurum depremde 130 bin kişinin öldüğünü söyledi

Murat Kurum depremde 130 bin kişinin öldüğünü söyledi

Candaş Tolga Işık'ın sunduğu programa katılan Murat Kurum, depremle ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Murat Kurum depremde 130 bin kişinin öldüğünü söyledi

Candaş Tolga Işık'ın TV100 kanalı için hazırlayıp sunduğu Az Önce Konuştum programına konuk olan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, depremde 130 bin kişinin öldüğünü açıkladı.

Canlı yayında Candaş Tolga Işık'ın Murat Kurum'a, 'Depremlerde 130 bin kişi öldü' cümlesini tekrar sorunca Kurum, bu sayının 6 Şubat depremiyle alakalı değil Türkiye Cumhuriyeti tarihinde depremden ölenlerin yaklaşık olarak toplam sayısı olduğunu söyledi.

Murat Kurum'un kullandığı 130 bin kişinin öldüğüne dair ifade tartışma yarattı. Çünkü 6 Şubat 2023'te meydana gelen ve asrın felaketi olarak adlandırılan depremlerde ölenlerin sayısının, resmi kurumlar tarafından açıklanandan çok daha fazla olduğu yönünde çok sayıda yorum yapılıyor. 6 Şubat depremlerinde 11 ilde toplamda en az 50 bin kişinin öldüğü belirtiliyor.

Murat Kurum'dan açıklama 

Murat Kurum, 'Dün katıldığımız programda da son bir asırda ülkemizde yaşamış olduğumuz depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın 130 bine ulaştığını,en son pazarcık depreminde de 50 bin canımızı kaybettiğimizi ifade ettik. Depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımız üzerinden siyasi rant elde etmeye çalışıp, bir merkezden sanki açık bulmuşcasına siyasi rant yapanları kınıyorum.' dedi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Otel odasındaki cinayette şok edici detaylar!

Otel odasındaki cinayette şok edici detaylar!