Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Muhtar ve başkandan skandal yasak! O yasağa kendileri de uymamış!

Muhtar ve başkandan skandal yasak! O yasağa kendileri de uymamış!

Cumhuriyet ve devrimlerine dönük saldırıların arttığı şu günlerde bu kez de hedefte kadınları ve geleneklerimizi hedef alan bir yasak var. Bursa’nın Büyükorhan ilçesine bağlı Karaağız Mahallesi'nde muhtar ve Karaağız Yardımlaşma Derneği, Anayasa ve kanunlara aykırı bir karara imza atarak, kadın ve erkeğin bir arada eğlenmesini, davetiye dışında hediye dağıtılmasını yasakladı. Düğün, kına ve asker uğurlamasında kadın-erkek için ayrı eğlence düzenlenmesi istendi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Muhtar ve başkandan skandal yasak! O yasağa kendileri de uymamış!

Bursa'nın Büyükorhan ilçesine bağlı Karaağız Mahallesi Muhtarı Arif Yılmaz ve Karaağız Yardımlaşma Derneği Başkanı Hayri Sönmez, köyde kadın ve erkeğin bir arada eğlenmesini yasaklayan skandal bir karara imza attı. Sosyal medyada paylaşılan skandal yasak gündem olurken laik yaşamı hedef alan o karar şu şekilde:

“Köy düğünlerimizde, sünnet cemiyetlerimizde, davetiye kartı haricinde yazma, çorap, gömlek gibi davetiyeler yasaklanmıştır. Düğünlerimizde, kınalarımızda, sünnet cemiyetlerinde, asker eğlencelerinde, erkek-kadın karışık oynanması dinimiz açısından ve köy halkından gelen şikayetler üzerine uygun olmadığı görüşüne varılmıştır.

Kadınlarımızın, cumartesi günleri düğün sahibinin belirlediği bir saatte kadınlara özel eğlence düzenlemesi uygun görülmüştür. Köy halkının uyması önemle rica olunur. Alınan kararlar 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerlidir.”

Ekran Resmi 2023-07-02 21.03.36

Alınan skandal karar bugün Hayri Sönmez tarafından sosyal medyada paylaşılırken, Sönmez'in sayfasında 4 yıl önce Muhtar Arif Yılmaz'ın kadın-erkek bir arada yapılan nişan törenini paylaştığı görüldü. İşte o paylaşımı: 

Ekran Resmi 2023-07-02 21.09.02 copy

Songül BAŞKAYA 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Madımak Katliamı’nın 30’uncu yılında, Antalya'dan tek ses! "Zulme karşı adalet"

Madımak Katliamı’nın 30’uncu yılında, Antalya'dan tek ses! "Zulme karşı adalet"