Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Muhsin Yazıcıoğlu ölümünün 14. yılında anılıyor

Muhsin Yazıcıoğlu ölümünün 14. yılında anılıyor

25 Mart 2009'da helikopter kazası sonucu yaşamını yitiren Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu vefatının 14. yılında anılıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Muhsin Yazıcıoğlu ölümünün 14. yılında anılıyor

25 Mart 2009'da Yozgat iline bağlı Yerköy ilçesindeki mitinge katılmak üzere bindiği helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden ülkücü hareketin önderlerinden olan Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının 14. yılında anılıyor.

MUHSİN YAZICIOĞLU KİMDİR? 

Helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu, 31 Aralık 1954 tarihinde Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Elmalı Köyü'nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şarkışla'da tamamlayan Yazıcıoğlu, Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nden mezun oldu.

Yazıcıoğlu, siyasi kariyerine 14 yaşındayken Şarkışla'da Genç Ülkücüler Hareketi'ne katılarak başladı. 1972'de Ankara'ya taşındıktan sonra Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde görev aldı ve devam eden yıllarda Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevini yürüttü. 1978'de Ülkücü Gençlik Derneği'nin Kurucu Genel Başkanı olarak yoluna devam eden Yazıcıoğlu, 1980'de MHP'de Genel Başkan Müşaviri olarak görev aldı.

Ancak 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından, "MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası" kapsamında yargılandı ve 7,5 yıl cezaevinde kaldı. Cezaevindeyken kitaplar yazdı ve şiirler yazmaya başladı.

1987'de siyasi hayatına geri dönen Yazıcıoğlu, Milliyetçi Çalışma Partisi'nin (MÇP) Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi. Ardından Doğru Yol Partisi (DYP) ve Anavatan Partisi (ANAP) gibi partilerde de görev aldı. 2002 yılında kurduğu Büyük Birlik Partisi (BBP) ile siyasi hayatını sürdürdü.

Yazıcıoğlu, 25 Mart 2009 tarihinde, BBP'nin seçim çalışmaları için helikopterle gittiği Kahramanmaraş'ta meydana gelen kazada hayatını kaybetti. (HABER MERKEZİ)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“TÜRKİYE’DE MURATPAŞA GİBİ OLMALI”

“TÜRKİYE’DE MURATPAŞA GİBİ OLMALI”