Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem MUHARREM İNCE, KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLEME ŞARTINI AÇIKLADI: “ BUNU YAPARSA  CHP’Yİ DESTEKLERİM”

MUHARREM İNCE, KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLEME ŞARTINI AÇIKLADI: “ BUNU YAPARSA  CHP’Yİ DESTEKLERİM”

Muharrem İnce, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme şartını açıkladı ve “gereğini yapmaya hazırım” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MUHARREM İNCE, KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLEME ŞARTINI AÇIKLADI: “ BUNU YAPARSA  CHP’Yİ DESTEKLERİM”

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, dün Sözcü TV’de katıldığı programda Kılıçdaroğlu’nu destekleme şartını açıkladı.

Millet İttifakı’ndaki eski AKP’lilerin, seçimden sonra AKP saflarına geçme ihtimalinin altını çizen İnce, “Davutoğlu ve Babacan’ı göndersinler, CHP’ye destek vereyim.” dedi.

“ERDOĞAN’DAN KURTULALIM, ERDOĞAN’I YENELİM”

“Erdoğan’dan kurtulalım, sizinle aynı fikirdeyim. Erdoğan’ı yenelim, aynı fikirdeyim ama yanlış yollar denerseniz Erdoğan’ı kısa sürede daha yüksek oylarla getirirsiniz” diyen İnce “kısa bir özet yapayım, Bu 77 kişinin yeniden AKP ile beraber olmayacağının garantisini kim verebilir. Ben deneyimli bir siyasetçiyim, ne söyleyeceğimi bilirim. Bilerek söylüyorum, tanıyorum o kişileri.” Diye konuştu.

“DAVUTOĞLU VE BABACAN ÇEKİLİRSE KAYITSIZ DESTEKLERİM”

Demokrat Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Deva Partisi’nin oylarını 8’e 10’a katlıyorum diyen İnce, “Ben gereğini yapmaya hazırım. Babacan ve Davutoğlu çekilirse Kılıçdaroğlu’na destek vereceğim. Üç tane cumhurbaşkanı yardımcısı yeter. Sayın Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş. Bu isimler yeter.” dedi ve herhangi bir bakanlık ya da cumhurbaşkanlığı yardımcılığı beklemediğini de vurguladı.

KENDİ CUMHURBAŞKANI YARDIMCINIZI NASIL YARGILAYACAKSINIZ

Uğur Dündar’ın Kemal Kılıçdaroğlu’nun parlak bir bürokratik geçmişi olduğunu söylemesi üzerine Muharrem İnce, “Tekrar söyleyeyim. Telekom özelleştirilirken, kim gönderilir oradaki bir genel müdür mü gönderilir yoksa bakan mı gönderilir? Hesap soracaksanız Türk Telekom’dan kimden hesap soracaksınız? O dönem Ali Babacan’dı diyorum demek ki Ali Babacan’ı yüce divana göndermeniz lazım ama gönderemezsiniz. Çünkü 400 milletvekili lazım. Gönderemezler. Geçmişten hesap soramazlar, bunlar boş laflar. Kendi cumhurbaşkanı yardımcınızı nasıl yargılayacaksınız. Parlak bir geçmişi olması beni ilgilendirmiyor” şeklinde konuştu.

“DAHA ÖNCEDEN NEDEN SÖYLEMEDİNİZ”

“Daha önceden bunu neden dile getirmediniz” şeklindeki bir soruya yanıt veren Muharrem İnce, “Ben bu ülkede iddialı bir siyasetçiyim. 16 milyon oy almış bir siyasetçiyim” diyerek neyi ne zaman söyleyeceğini çok iyi bildiğini ifade etti.

İnce konuşmasının devamında şu şekilde konuştu: “Öncesini, sonrasını ne yapacaksınız? Ben güzelce söylüyorum. Bunun zamanlamasını da ben yapayım müsaadenizle. Zamanımız bol, 10 gün var… Destekleyeceğim, at ikisini kenara… Olmaz onlarla, onları da yargılayacağız. Öyle yok, Yüce Divan’a gidecekler. Var mı bundan güzel teklif?” diye konuştu.”  

HABER MERKEZİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kılıçdaroğlu yeni seçim şarkısını paylaştı: “Haydi”

Kılıçdaroğlu yeni seçim şarkısını paylaştı: “Haydi”