Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem MSB'den 2024 dedelli askerlik ücreti açıklaması

MSB'den 2024 dedelli askerlik ücreti açıklaması

MSB, bedelli askerlik ücreti konusunda 2024 yılı ilk altı ayına yönelik bilgilendirme yapılacağını duyurdu. Detaylar, 'Mali ve Sosyal Haklar' genelgesinin yayımlanmasının ardından paylaşılacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MSB'den 2024 dedelli askerlik ücreti açıklaması
KAYNAK: Haber Merkezi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıktaki basın bilgilendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

MSB kaynakları, basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin bedelli askerlik ücretine ilişkin sorularını yanıtladı. Aktürk, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bilindiği üzere bedelli askerlik tutarı, daha önce yapılan düzenleme ile memur maaş katsayısındaki artış oranına sabitlenmiş ve miktar konusundaki belirsizlik ortadan kaldırılmıştı. 2024 yılı ilk altı ayı için bedelli askerlik tutarına ilişkin bilgilendirme 'Mali ve Sosyal Haklar' genelgesinin yayımlanmasını müteakip yapılacaktır."

Bedelli askerlik ücretinin ne kadar olacağına dair sorulan bir başka soruya MSB kaynakları, memur maaşlarına yapılan zamların etkisiyle belirlenecek rakamlara vurgu yaptı. Memur ve memur emeklisinin alacağı zam oranının yüzde 49.25 olduğunu belirten kaynaklar, bu oranın bedelli askerlik ücretine yansıyacağını ifade etti. Bu çerçevede, geçmişte belirlenen 122 bin 351 lira olan bedelli askerlik ücretinin, yüzde 49.25 zam ile birlikte 182 bin 608 TL olarak hesaplandığı bildirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
22 yaşındaki genç kulübede ölü bulundu

22 yaşındaki genç kulübede ölü bulundu