Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem MİT operasyonu: ABD'lilerle poz verirken etkisiz hale getirildi!

MİT operasyonu: ABD'lilerle poz verirken etkisiz hale getirildi!

MİT'in Suriye operasyonunda PKK/YPG'li terörist Muhammed Azo etkisiz hale getirildi. Azo, önceki pozunda ABD'li askerlerle birlikte görülmüştü.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MİT operasyonu: ABD'lilerle poz verirken etkisiz hale getirildi!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/YPG terör örgütüne yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Son olarak, örgütün sözde Derik tugay sorumlusu olan "Şibli Derik" kod adlı Muhammed Azo, MİT tarafından Suriye'de etkisiz hale getirildi. Geçen yıl yapılan bir operasyonda yaralı olarak kurtulan Azo, örgüt tarafından yurt dışına gönderilmişti. Ancak Azo'nun Derik'e döndüğünün öğrenilmesi üzerine MİT bir kez daha harekete geçti.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Azo'yu etkisiz hale getirmek amacıyla MİT tarafından Suriye'de düzenlenen operasyon başarıyla gerçekleştirildi. Bu operasyonla birlikte PKK/YPG'nin önemli isimlerinden biri daha etkisiz hale getirilmiş oldu.

Önceki görevi kapsamında Azo, örgüt bünyesinde sorumlu olarak görev yaparken, 7 Eylül 2022 tarihinde Derik'te ABD güçleri ile birlikte gerçekleştirilen 250 PYD/YPG mensubunun ortak tatbikatında koordinasyon sorumlusu olarak görev almıştı. ABD ile yapılan bu ortak tatbikat, terör örgütü içindeki koordinasyonun ve işbirliğinin bir göstergesi olarak dikkat çekti.

MİT'in PKK/YPG'ye yönelik gerçekleştirdiği operasyonlar, Türkiye'nin terörle mücadelede kararlılığını ve uluslararası işbirliğini vurgulamaktadır.

ekran-goruntusu-2023-10-28-100655

ekran-goruntusu-2023-10-28-100643

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya'ya ABD'li turist akını

Alanya'ya ABD'li turist akını