Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Milli İstihbarat Akademisi kuruluyor

Milli İstihbarat Akademisi kuruluyor

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Milli İstihbarat Teşkilatının 97. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri’nde, Milli İstihbarat Akademisi'nin kurulacağını duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Milli İstihbarat Akademisi kuruluyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) 97. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri kapsamında konuşan MİT Başkanı İbrahim Kalın, Milli İstihbarat Akademisi'nin kurulacağını açıkladı.

MİT Akademisi'nin Kuruluşu 

Kalın, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın güçlenmesi ve stratejik hedeflere ulaşabilmesi adına MİT Akademisi'nin kuruluşunu gerçekleştirdiklerini açıkladı. KAlın, 'Türkiye'nin istihbarat teorisi ve metodolojisi üzerine söz sahibi bir ülke olabilmesi amacıyla Milli İstihbarat Akademisi'nin kuruluşunu gerçekleştirdiğimizi ilan etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu konuda desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza tekrar hususi teşekkürlerimi ve şükranlarımı iletmek istiyorum. Milli İstihbarat Akademimizin 'Batılı ülkelerde aşırı sağ hareketler' başlıklı ilk değerlendirme raporunu da bugün sizlerle paylaşıyoruz. Raporun konusunun seçilmesinde yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın Avrupa'da yükselişe geçen aşırı sağ, faşist ve İslam karşıtı hareketlerin hedefi olması da belirleyici olmuştur. Söz konusu hareketler Batı demokrasileri ülkemiz ve dünyanın güvenliği için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Milli İstihbarat Teşkilatımızın yenilenen internet sitesini de takdim etmekten büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim.' dedi.

Yapay Zeka ve Büyük Tehditler

Yapay zekanın beraberinde getirdiği büyük tehditlere dikkat çeken Kalın, bu teknolojinin manipülasyona açık olmasının insanlığın geleceğini tehdit ettiğini belirtti.

Kendine Yeterlilik İlkesi

İbrahim Kalın, siber suçlarla mücadelede önemli adımlar atan Türkiye'nin kendine yeterlilik ilkesini benimseyerek egemenliğini güvence altına aldığını ifade etti.

Güvenlik ve Özgürlük

Güvenlik ve özgürlüğün birbirinden ayrılmaz olduğunu vurgulayan Kalın, stratejik güvenlik anlayışının diğer ülkelerin güvenliğini de önemsediğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat'ta Motosiklet Kazası Genci Hayat'tan Kopardı

Manavgat'ta Motosiklet Kazası Genci Hayat'tan Kopardı