Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Meme kanserine dikkat!..

Meme kanserine dikkat!..

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mavi Ev Konuşmalarında, ‘yaşlılıkta cerrahi sorunlar’ üzerinde duruldu. Özel OFM Antalya Hastanesi Genel Cerrahi, Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cem Aykent, konuşmasında meme kanserine dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Meme kanserine dikkat!..

Özel OFM Antalya Hastanesi’nden verilen bilgiye göre, Op. Dr. Cem Aykent, Tazelenme Üniversitesi’nin 65 yaş üstü öğrencilerine, geriatrik cerrahi, akut apandist, Laparoskopik Cerrahi, safra kesesi iltihabı, mide kanseri, kasık fıtığı, kalın bağırsak hastalıkları ve meme kanseri hakkında bilgiler verdi.  60 yaş ve üstü hastalarda görülmesi muhtemel hastalıklara karşı uyarılarda bulunan Op. Dr. Cem Aykent,  meme kanseri konusunda da şu bilgileri verdi: “40-59 yaşlarında 24 kadından birinde 60-79 yaşlarında 14 kadından birinde  yeni meme kanseri gelişmektedir. Tüm meme kanserlerinin %50'si 65 yaşından sonra  görülür. Yaşlı kadınlarda  ölüm oranı %1'in altındadır. Yandaş hastalığı olanlarda klinik gidiş kötü etkilenmektedir. Meme kanseri risk faktörleri 75 yaş üstü kadınlar ile gençler arasında aynıdır. (Doğum yapmamış olmak, ailede meme kanseri olması, geç menopoz ve obezitedir).Yaşlı kadınlarda daha ileri evrelerde tesbit edilmesine rağmen daha yavaş ilerleyen tümörlerdir. Meme kanserli yaşlı hastalar için standart tedavi genç hastalarla aynı olmalıdır. Meme tarama programı yaşam beklentisi ve yandaş hastalıklara göre ayarlanmalıdır. Kalın bağırsağın iç yüzeyini örten hücrelerden gelişir. 60 yaşından sonra daha sık görülür. Lenf ve kan yollarıyla karaciğer ve uzak organlara yayılır”

DİNLEYİCİLER PÜR DİKKAT DİNLEDİ

Op. Dr. Cem Aykent’in toplam 1 saatlik sunumu, konuşmayı dinlemeye gelenler pür dikkat dinledi. Aykent’in ameliyat videolarını izleyen vatandaşlar,  “Yaşlılıkta genel cerrahi sunumu bizim için çok faydalı bir sunum oldu. Hepimiz belli bir yaşın üzerine gelince, bir takım rahatsızlıklarla karşılaşıyoruz. Bu rahatsızlıkları bazen önemsiyor, bazen de önemsemiyoruz. Genel cerrahi kapsamına giren hastalıklar, tazelenme üniversitesine giden öğrencilerin çok sık karşılaştığı hastalıklar oldu. İlk de bu sunumda canlı ameliyat videoları izledik. Bizim için etkileyici ve güzel bir sunumdu” ifadelerini kullandılar.   Program sonunda Üniversitesi Gerontoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan  Aykent’e çiçek takdim etti. (Haber Merkezi)

 

 

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Otelinin haksız şekilde yıkıldığını iddia etti ve Cumhurbaşkanı’na seslendi;     Mağduriyetim giderilsin

Otelinin haksız şekilde yıkıldığını iddia etti ve Cumhurbaşkanı’na seslendi; Mağduriyetim giderilsin