Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Lozan hezimet değil zaferdir

Lozan hezimet değil zaferdir

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, Lozan Barış Antlaşması’nın 100’üncü yılı ile ilgili konuştu. Başkan Daş, Lozan’ın hezimet değil zafer olduğunu dile getirdi

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Lozan hezimet değil zaferdir

Lozan yıl dönümünde her sene olduğu gibi bu sene de çelenk töreni yapılacaktır” diyen Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş “Türkiye’nin tapusu olan Lozan’ın 100. yılındayız. Pazartesi Antalya’da Muratpaşa ilçesi Cumhuriyet Meydanı’nda saat 09.30’da Atatürk anıtının önünde çelenk sunma programı tüm kurumlarımızla birlikte kutlama gerçekleşecektir. Lozan Barış Antlaşması bizim kurtuluş mücadelemizin son noktasıdır. Ortadoğu ve bölgeye 100 önce barış getiren antlaşmadır. Lozan Antlaşması’nın çizgisinden ayrılırsak barış ve ülkelerin sınırları kalmayacaktır. Sadece kanlı göz yaşı kalacaktır. Bugün Büyük Ortadoğu Projesi ile Lozan kaldırılmak ve Türkiye’nin sınırları tamamen değiştirilmek istenmektedir. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’imize, ilke ve devrimlerine sahip çıkmak hepimizin tarihsel görevidir. Tüm Antalya halkı, kurum ve kuruluşlarımızı sabah çelenkleriyle birlikte alanlara birlik olmaya beklenmektedir” diye konuştu.

“LOZAN’IN SÜRESİ YOK”

Lozan’ın hezimet olduğunu belirten bazı ifadelere de tepki gösteren Başkan Daş, “Lozan ne hezimet değildir. AKP içerisindeki belirli kesimlerde ses yükselmektedir. Lozan’ının ne olduğunu çok iyi bilmelerine rağmen bunu ifade etmektedirler. Esas mesele Amerikan emperyalizmini, Büyük Ortadoğu Projesini gizlemek için bu söylemler söylenmektedir. Bu tarihi bir gerçektir Bakmak isteyen kendilerinin yönettiği kendi kadrolarının yönettiği Türk tarih kurumunun resmi sitesinde Lozan antlaşmasının tam metni de bulunmaktadır. Ne süresi var ne bitecektir ne de maden çıkmıyordur benzeri iddialar tamimiyle safsatadır. Milletimizi bu şekilde gerçeği gölgelemeyi çalışmaktadırlar ama bu fayda etmeyecektir” diyerek açıklamasını tamamladı.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hollanda'nın yasaklı sanatçısı Türkiye’de

Hollanda'nın yasaklı sanatçısı Türkiye’de