Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Lise öğrencilerinin projesi okulun kâğıt ihtiyacını karşılıyor

Lise öğrencilerinin projesi okulun kâğıt ihtiyacını karşılıyor

Batman'da, Sason Anadolu Lisesi öğrencileri atıl durumda olan kâğıtları geri dönüşüme kazandırarak okulun kâğıt ihtiyacını karşılıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Lise öğrencilerinin projesi okulun kâğıt ihtiyacını karşılıyor

Sason Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencileri, görsel sanatlar resim atölyesinde görsel sanatlar öğretmeni eşliğinde daha önce kullandıkları kağıtları geri dönüşüme kazandırarak kağıt üretiyor Öğrencilerden Rana Güzel, proje sayesinde eski kağıtları istedikleri renkleri ekleyerek tekrardan kullanabildiklerini belirterek, "Eski kullanılan kağıtları farklı renklerde tekrarda kullanıma sunduğumuzdan hem birçok ağaç kesiminin de önüne geçmiş oluyoruz” dedi.

AW889744_02

"Bu proje sayesinde ormanlarımızı koruyacağız"

Atık durumda olan kâğıtları dönüştürerek ormanların korunmasına katkı sunmayı hedeflediklerini ifade eden öğrencilerden Sıla Böğüş ise sıfır atık projesi ile kâğıtları toplayıp hamur haline getirdiklerini kaydetti. Atık kâğıtlara istedikleri rengi ekleyerek tekrardan kâğıt haline getirdiklerini, kağıt almaya gerek kalmadığını dile getiren getiren Böğüs, "Okulumuzu kağıt masrafından kurtardık. Bu projeyle birlikte azda olsa ağaçların kesilmesini önleyerek ormanlarımızı da korumuş olduğumuzu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

AW889744_01

Sınıflardan topladıkları atık kâğıtları dönüştürdüklerini söyleyen öğrencilerden Emir Şahin ise proje sayesinde kâğıtların çöpe gitmediğini, geri dönüşüme kazandırıldığı ifadelerinde bulundu.

İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Engelsiz spor

Engelsiz spor