Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak?

Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak?

Kurban Bayramı'nda Türkiye'nin farklı bölgelerinde hava durumu nasıl şekillenecek? Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanları, yağış beklentileri ve sıcaklık tahminlerini paylaştı. Güneydoğu Anadolu'da yüksek sıcaklıklar beklenirken, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. İstanbul ve Ankara'da serinlemeler yaşanacak mı? Detaylar haberimizde.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak?
KAYNAK: AA

Kurban Bayramı öncesinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamalar, bayram tatili boyunca Türkiye'nin farklı bölgelerinde hava durumunun nasıl şekilleneceğine dair ipuçları veriyor.

Karadeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu'da Yağış Devam Edecek

Kurban Bayramı öncesi hava durumu değerlendirmelerini paylaşan Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, bayramın Arife günü özellikle Karadeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu'da yağışların devam edeceğini bildirdi.

Arife günü için özellikle Karadeniz Bölgesi ve Kars, Ardahan çevrelerinde yağışların devam edeceğini belirten Macit, "Bayramın 1. günü Karadeniz Bölgesi'nin tamamında yağış bekliyoruz, diğer bölgelerde bayramın 1. günü yağış beklenmiyor. Yağış beklentimiz sadece Karadeniz Bölgesi ile sınırlı." dedi.

Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Üzerinde Seyredecek

Yurt genelinde bayram süresince sıcaklıkların mevsim normallerinin 1-2 derece üzerinde seyredeceğini belirten uzman, Ege ve Akdeniz bölgelerinde ise yağış beklenmediğini ifade etti.

Kıyı bölgelerinde ise bayram boyunca havanın az bulutlu ve açık olacağını dile getiren Macit, sıcaklıkların mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceğini aktardı.

Güneydoğu Anadolu'da Yüksek Sıcaklık Bekleniyor

Bayram boyunca en yüksek sıcaklıkların Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ölçüleceğini dile getiren uzman, sıcaklıkların 40 dereceye kadar yükselebileceğini kaydetti.

Büyükşehirlerde Hava Tahmini

Büyükşehirler için de hava durumu tahminlerini paylaşan uzman, İstanbul ve Ankara'da 33-34 derece civarında görülen sıcaklıkların 29-30 derecelere düşeceğini, arife ve bayramın 1. gününün biraz daha serin geçmesini beklediklerini bildirdi.

İzmir'de ise bayram boyunca yağış beklenmediğini dile getiren uzman, sıcaklıkların 34-35 derece civarında seyredeceğini belirtti.

Vatandaşların hava durumuyla ilgili doğru bilgilere ulaşmaları için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarını dikkate almaları önemle vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mehmet Şimşek ile CHP heyetinin görüşme tarihi belli oldu

Mehmet Şimşek ile CHP heyetinin görüşme tarihi belli oldu