Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Koronayla savaşta Anadolu propolisi etkisi!

Koronayla savaşta Anadolu propolisi etkisi!

Pandemide artan propolis tüketiminin yanında vitamin ve minerallerin kullanımı da dikkat çekici şekilde artış gösterdi. Uzmanlar bağışıklığı güçlendirmek için sağlıklı beslenme düzenine ek destek olarak Anadolu propolisi, D3 ve K2 vitaminlerinin birlikte tüketiminin önemine dikkat çekti

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Koronayla savaşta Anadolu propolisi etkisi!

    Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı Anadolu propolisinin pandemi ile savaşta yüksek antiviral gücünden bahsederek önemli bilgiler paylaştı. Tanuğur şu ifadeleri kullandı:

     “Propolis antioksidan ve antiviral kapasitesi yüksek olan doğal bir arı ürünüdür. Anadolu propolisinin Covıd-19 enfeksiyonu üzerindeki etkilerini inceleyen çalışmalar umut vaad edici yöndedir. 2021 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesinde, in vitro koşullarda yapılan bilimsel bir çalışmada, Anadolu Propolisinin içeriğinde doğal olarak bulunan fenolik ve flavonoid yani antioksidan bileşenlerin korona virüs enfeksiyonuna karşı etkileri değerlendirilmiştir. 


    Anadolu Propolisinin içeriğinde doğal olarak bulunan Kafeik Asit Fenetil Ester (KAFE), Hesperitin, Kafeik Asit, Kuarsetin, Pinosembrin, Galanjin flavonoidlerinin SARS-CoV-2 virüsünün bulaş ve yayılma etkisine olanak sağlayan virüs spike S1 protein ve konak hücre reseptörlerden ACE-2 reseptörüne bağlanmasını önleyici etkileri gösterilmiştir. Anadolu propolisinin bu özel bileşenleri ile virüsün bağlanmasına engel olduğu ve dolayısıyla enfeksiyon gelişimini de engellendiği belirtilmiştir” diye konuştu.

D VİTAMİNİ HAYATİ ÖNEMDE!

    Vitaminlerin önemine değinen Tanuğur şöyle konuştu:

    “Yine 2020 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde yapılan bir başka çalışmada Anadolu Propolisinin içeriğinde doğal olarak bulunan fenolik ve flavonoid bileşenlerin korona virüs enfeksiyonunun insan hücresine bulaşma yolu üzerine etkisi incelenmiştir. In vitro koşullarda yürütülmüş moleküler modelleme çalışmasında, Anadolu propolisinin, SARS-CoV-2 virüsünün ACE-2 reseptörüne bağlanmayı önleyici etki gösterdiği ve enfeksiyonu engellediği bildirilmiştir. Pandemide D vitamini alımının yeterli olmasının ne kadar değerli olduğunu gördük. 


    Özelikle de D3 ve K2 vitaminlerinin birlikte tüketiminin daha etkili olduğu araştırmalar ile ispatlanmıştır. Uzmanlar D3 ve K2 vitaminlerinin Anadolu propolisi ile beraber tüketimini öneriyor. Covıd-19 enfeksiyonunun gelişimini engellemek veya enfeksiyon sürecinde hafif semptomlar ile geçirebilmek için Anadolu propolisi, D3 ve K2 vitaminleri güçlü besin destekleridir."

(İHA)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
HO-RE-CA Sektörü Anfaş’ta Buluşacak!

HO-RE-CA Sektörü Anfaş’ta Buluşacak!