Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Korkuteli’nde İstifa Olacak Mı?

Korkuteli’nde İstifa Olacak Mı?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya’da Korkuteli’nde Belediye Başkanı Adayı’nı 3. kez değiştirmek isterken, bakın Belediye Başkan adayı Mehmet Manavoğlu ne dedi? İşte detaylar.

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MUHABİR: Kamer Durdu

CHP tarafından Korkuteli’de Hasan Can Caran Belediye Başkan Adayı olarak açıklanırken CHP’nin Ankara’da yapılan aday tanıtım törenine Caran’ın katılamaması dikkat çekmişti. Caran, trafik kazası geçirdiğini ve uçağa yetişemediğini duyurmuştu.

Adaylığı seçim kurulundan döndü

Daha sonra Caran’ın adaylığının seçim kurulundan döndüğü öğrenildi. 21 Şubat 2024 Çarşamba günü CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katıldığı Antalya’da yapılan aday tanıtım töreninde de sahneye Saadet Partisi Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Manavoğlu çıktı.

Ne Olmuştu?

Dün ise Hasan Can Caran’ın eşi Saniye Caran’ın Korkuteli Belediye Başkan Adayı yapılmak istendiği öğrenildi. Saniye Caran’ın başkan adaylığı için evrakları hazırladığı ancak Manavoğlu’nun adaylıktan çekilmediği ortaya çıkmıştı. 

Manavoğlu istifa etmeyeceğini ve seçimleri alacağını açıkladı.

“Adaylıktan çekilmeyeceğim, seçimi alacağım”

CHP Korkuteli adayı hakkında çıkan krizde son noktayı Mehmet Manavoğlu koydu. Konuyla ilgili olarak sosyal medyada canlı yayın yapan Manavoğlu, adaylıktan çekilmeyeceğini ve seçimi alacağını belirterek, tüm konuyu sosyal medyadan anlattı

Mehmet Manavoğlu yaşadıklarını tek tek anlattı

“Şahsıma birkaç defa CHP’den aday olma konusunda teklifler olmasına rağmen, Saadet Partisi’nden aday çıkıp CHP’nin desteklemesi konusunda ki anlaşmazlıktan dolayı bunu kabul edemedim. Bu süreçte CHP Hasan Can kardeşimi CHP aday gösterdi. Bu süreçte İYİ Parti’den bir teklif oldu hemen ardından bana teklifi yapan arkadaşlar arkamda olamayacaklarını ilettiler ve bende adaylıktan çekildim. Bu süreçte siyasete bir ara vermek istedim. Hayatımdan siyaseti çıkartmak istedim.

Muhittin Başkan beni defalarca aradı

Muhittin Başkan beni defalarca aradı. Dedi ki ‘5 yılda sen bana destek verdin,  Sen bana lazımsın 1 dönem daha senle çalışalım’ dedi. Bende biraz ara vermek istediğimi belirterek kabul etmedim. Kendilerinden af diledim. Pazartesi günü, listeler teslim edilmeye saatler kala saat 14.35’de Muhittin Başkan beni aradı ve yanında Nail Kamacı’nın da olduğunu söyleyerek, ‘Korkuteli adayı olur musun?’ dedi. Bende önceden kabul etmediğimden dolayı ; önceden Muhittin Başkanıma karşı bir burukluğum olduğundan tereddütsüz kabul ettim. Bir süre sonra sat 8’de beni aradılar ‘Bizim adayımız sensin, teşkilat seni arayacak’ dediler. Bende tamam başkanım dedim. Bu süreçte, bana Hasan Can kardeşimiz YSK’dan olumsuzluğu kalkarsa sen adaylıktan çekileceksin demediler. Bana CHP adayı olur musun? Dediler. Bende tamam dedim. Bu ayrıntıya dikkat edelim" ifadellerini kullandı.

YSK’ya giderken Hasan’ı aradı

"Genel Başkanımız Özgür Özel, ayın 21inde lansmanını Antalya’dan başlattı. Yani diğer illerden değil Antalya’dan başlattı. Benim elimiz Nail başkanım, Özgür başkanım, Muhittin Başkanım kaldırdılar. Bu süreçte ben aday olurken YSK’ya giderken Hasan’ı aradım, ‘Bu süreçte senin YSK’dan engelin kalkarsa, ben haktan hukuktan çok iyi anlayan birisiyim ben senin hakkına girmem sen adaylığa devam edersin’ dedim Hasan’da ‘tamam abi’ dedi. Teşekkür etti ve ben aday oldum. Bunu Nail Başkan duymuş, bana ‘bunu dedin mi diye sordu’ bende dedim başkanım dedim. Başkanım ben bu yüzden Mehmet Manavoğlu oldum, ben tanenin hakkını öbür dünyada vereceğimi bildiğim için bunu yapmak zorundayım Hasan kardeşimin emeği geçti YSK’dan engeli kalkarsa ben feragat edeceğimi söyledim’ dedim."

3'e Kadar Bekledim

"Nail Başkan’da ‘Tamam anlaştıysanız sıkıntı yok ama o zaman 1’İnci sıradan meclise girersin çekilirsin’ dedi. Bende tamam başkanım dedim. Artık bundan sonra işlem yapılmayacağı için saat 3’e kadar bekledim. Meclis listelerinde iki eksik vardı eksiği dolduralım listemizi götürelim diye bekledim. Hasan’ın işi olmayacağı için çekilmeyeceğim. Hasan kardeşimizin hanımını çıkaracağız dediler. Ben bunu kabul etmedim. Senin hanımın benim kardeşim. Beraber seçime girelim, hiçbir şekilde sizi dışlamayacağım, istediğiniz yere sizi meclise yazalım. Sonrada başkan yardımcılığını verelim beraber çalışalım dedim. Hiçbir posterini söktürtmem, hiçbir arabadan resmini çıkartmam dedim. Bu teklifime sıcak bakmadı. Bütün tekliflerimi kabul etmedi. Ben eşin olursa çekilmem benimde bir şerefim var. Siz neden 30 gündür çıkarmadınız dedim.

Muhittin Başkan ve Nail Başkan beni aramış

"3 saat kalmış, Muhittin Başkan ve Nail Başkan beni aramış, bu olaylar böyle gelişirken neden eşinizi sunmadınız? Benimde 15 yıllık siyasi hayatım var. Bir duruşum bir şerefim var. Bu yapılanları ben nasıl sineme çekerim. Saat 16.30’da dükkanımın önünde 150 insan var, Tamam dedik 1’İnci sıraya anlaştık. İli aradık siz aranızda anlaştıysanız sorun yok dediler. Birinci sıradaki kardeşimiz Cennet hanım tamam dedi. YSK’ya gideceğiz. Ben aracıma bindim. Hasan ve Cennet hanım geldi ama Cennet hanım imza atmıyor. Hasan kardeşimizin eşi Cennet hanımla çalışmak istiyormuş. Benim duruşum belli. Benle nasıl çalışmak istemez. Bu bana yapılan bir operasyondur. Dedim ki bu ayıp olmuyor mu? Bana 1’inci sıra meclis üyesi olursan çekil dedi öyle yaptım. Cennet hanım ikinci sıraya geçmek için 2’İnci sıradakinin çekilmesi gerekir, 2’inci sıradaki de ben çekilmeme dedi. Hasan yanlış anlama burada ne yapmaya çalışıyorsun dedim? Orada çok üzüldüm. Hasan kardeşimin ikinci yüzünü orada gördüm ‘Bana sordun da mı çıktın’ dedi."

Ben Mehmet Manavoğlu’yum başka Mehmet Manavoğlu yok

Manavoğlu, "Ben bir gün önce İsmail Karadeli kardeşim ilçe başkanım, ‘Mehmet Abi sen bizim izzeti şerefimizi kurtardın’ dedi. Sayın İl Başkanı Nail Kamacı, ‘Sen buraya çıkamasaydın ben il başkanlığını bırakırdım’ dedi. CHP bu durumdayken ben bu cefakerliği çekmişken bende imza atmadan, 35 kişi geldiğinde benim çekinip korkacağımı düşündü. Bende vakur duruşumla güvenlik güçlerini çağırdım, adliyeden çıktım. Bana eşlik ettiler. İki polis evimin etrafında bekledi. Antalya’ya gelirken de eşlik ettiler uygulama noktasına kadar. Bundan sonraki olaylarda da bu işi götüreceğim. Bu seçimi alacağım. Verilecek olan karara da saygım var. Bu olayların bilgi kirliklerini olmaması için ömrümde ilk defa canlı yayın yaptım. Yapmış olduğum hizmetler ve dik duruşlar yapacaklarımın garantisidir. Ben Mehmet Manavoğlu’yum başka Mehmet Manavoğlu yok”dedi

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Perakende satışta güven endeksi düştü

Perakende satışta güven endeksi düştü