Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Konya’da önemli skuter kararı! Hangi ilçeye ne kadar izin verildi?

Konya’da önemli skuter kararı! Hangi ilçeye ne kadar izin verildi?

Konya Büyükşehir Belediyesi, ilçelerdeki e-skuter sayılarını belirledi. En çok skuter izni Selçuklu’ya verilirken, en az az skuter izni Güneysınır’a verildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Konya’da önemli skuter kararı! Hangi ilçeye ne kadar izin verildi?
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Konya Büyükşehir Belediyesi UKOME kararıyla ilçelerdeki e-skuter sayılarını belirledi. En çok skuter izni Selçuklu’ya verilirken, en az az skuter izni ise 20 adet ile Güneysınır’a verildi. 
Konya Büyükşehir Belediyesi, 14/04/2021 tarih ve 31454 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Elektrikli Skuter Yönetmeliği” çerçevesinde; Konya ve ilçelerindeki skuter sayılarını, her bir yetki belgesi sahibinin başvuruda bulunabileceği azami e-skuter izni sayısını, e-skuterların kullanılamayacağı alanları, başvuru sürecini belirledi. 
 

Hangi İlçeye Kaç Skuter Verildi?

Elektrikli skuter işletmeciliği ile ilgili Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) 7 Ağustos 2024 tarih ve 2024/3/5 nolu sayılı kararına göre nüfus sayısına göre yapılan belirlemede en büyük ilçe olan Selçuklu’ya 1500, Karatay’a ve Meram’a 800’er, Ereğli’ye 350, Akşehir’e ve Beyşehir’e 200’er, Çumra’ya ve Seydişehir’e 150’şer, Ilgın’a, Kulu’ya, Karapınar’a, Cihanbeyli’ye 110’ar, Kadınhanı’na, Sarayönü’ne 70’şer, Bozkır’a, Yunak’a ve Hüyük’e 50’şer, Altınekin’e, Doğanhisar’a, Hadim’e ve Çeltik’e 30’ar, Güneysınır’a ise 20 e-skuter izni verildi.

Nerelerde Yasaklandı? 


Elektrikli skuterların; UKOME kararı ile yayalaştırılmış alanlarda, yaya yollarında, süreli olarak araç trafiğine kapalı alanlarda, tramvay işletmesinin devam ettiği tramvay yollarında, otoyol, şehirlerarası karayollarında, azami hız sınırı 50 km/s üzerinde olan karayollarında, bisiklet yolu veya bisiklet şeridi olan koridorlarda taşıt yolunda kullanılması yasaklandı. 
UKOME’nin oybirliğiyle aldığı karar göre paylaşımlı e-skuter izni için başvurular 16 Eylül 2024 tarihine kadar yapılacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Okula Dönüş Öncesi Bunlara Dikkat! 8 Kural Hayat Kurtarır!

Okula Dönüş Öncesi Bunlara Dikkat! 8 Kural Hayat Kurtarır!