Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Kirada oturan memurları sevindiren haber: Fiyatlar şaka değil! Artık siz de ev sahibi olabilirsiniz      

Kirada oturan memurları sevindiren haber: Fiyatlar şaka değil! Artık siz de ev sahibi olabilirsiniz      

Memurlara sevindiren haber geldi. Toplu sözleşme görüşmeleri sona erdi, milyonlarca memuru ve emekliyi ilgilendiren 6 yeni müjde gündeme oturdu. Sosyal haklarda yapılacak iyileştirmeler neler ?

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kirada oturan memurları sevindiren haber: Fiyatlar şaka değil! Artık siz de ev sahibi olabilirsiniz      

Kamer Durdu

En dikkat çekici gelişmelerden biri, evi olmayan memurları sevindiren TOKİ konutlarına öncelik verilmesi oldu.

Toplantıda, yaklaşık 6.5 milyon kişiyi ilgilendiren 2024-2025 dönemi toplu sözleşme görüşmeleri üçüncü kez gerçekleşti. Hükümet tarafından sunulan teklife göre, 2024 yılında ilk 6 ay için yüzde 15, ikinci 6 ay için yüzde 10 zam yapılması öneriliyor. 2025 yılında ise ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 5 zam teklif edildi. Böylece, 2024 Ocak ayında enflasyon tahminleri göz önüne alındığında kamu personelinin maaşında yüzde 43'e varan bir artış sağlanması hedefleniyor.

Altınyıldız

Memurlar ve emekliler için önemli iyileştirmelerin yolunun açıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, toplantı sonrasında 11 hizmet kolunda 323 madde üzerinde uzlaşmaya varıldığını açıkladı. Bu gelişmeler, memurlar ve emekliler için önemli iyileştirmelerin yolunun açıldığını gösteriyor.

Böylelikle 2024 Ocak ayında enflasyon tahminleri dikkate alınarak kamu personeline yüzde 43'e ulaşan bir artış öngörüldü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
SON DAKİKA | Motorine Pazartesi Gecesi Yeni Zam Geliyor

SON DAKİKA | Motorine Pazartesi Gecesi Yeni Zam Geliyor