Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Kemal Kılıçdaroğlu: “RUSYA’NIN WAGNER’İ, TÜRKİYE’NİN SADAT’IDIR

Kemal Kılıçdaroğlu: “RUSYA’NIN WAGNER’İ, TÜRKİYE’NİN SADAT’IDIR

Rusya’da ayaklanan Wagner Birlikleri’ni SADAT’a benzeten Kemal Kılıçdaroğlu, “Şimdi Rusya’da olanlar, umarım ders olur. Çünkü Rusya’nın Wagner’i, Türkiye’nin SADAT’ıdır.” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kemal Kılıçdaroğlu: “RUSYA’NIN WAGNER’İ, TÜRKİYE’NİN SADAT’IDIR

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda SADAT konusunda hükümeti uyardı. Kılıçdaroğlu gönderisinde şu ifadelere yer verdi.

Daha önce İstanbul’da SADAT’ın önüne gittiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “SADAT konusunda Saray hükümetini defalarca uyardım. Yetmedi kapılarına dayandım. Türkiye Cumhuriyeti Devletini yıkmak; dilini, bayrağını, anayasasını değiştirmek istediklerini söyledim” dedi.

“RUSYA’NIN WAGNER’İ, TÜRKİYE’NİN SADAT’IDIR”

Kılıçdaroğlu, Rusya’da başlayan ve süren gelişmelere ilişkin, “Şimdi Rusya’da olanlar, umarım ders olur. Çünkü Rusya’nın Wagner’i, Türkiye’nin SADAT’ıdır. Buradan bir kez daha ilan ediyorum, halk düşmanı hiçbir paramiliter yapıya izin vermeyeceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu; 13 Mayıs 2022 tarihinde Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (SADAT) Beylikdüzü’ndeki genel müdürlük binasına giderek şu açıklamayı yapmıştı:

“Türkiye, asla paramiliter kurum ve kuruluşlara teslim edilmeyecektir. Seçim güvenliği önemlidir. Şu anda önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Düne kadar Erdoğan’ın danışmanlığını yapıyordu bunlar. Bu kuruluşun hedefleri arasında gayri nizami harp eğitimi de var. Dikkatini çekmek isterim kamuoyunun. Gayri nizamı harp eğitimi var; sabotaj, baskın, pusu kurma, tahrip, suikast ve tedhiş. Tedhişin bugünkü diliyle Arapça terör, tedhiş olarak tanımlanıyor, Türkçesi de terör.”

Nihat Saraç

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ali Mahir Başarır 8. Uluslararası 39. Ulusal Abdal Musa Anma Etkinlikleri için Antalya’ya geldi.

Ali Mahir Başarır 8. Uluslararası 39. Ulusal Abdal Musa Anma Etkinlikleri için Antalya’ya geldi.