Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Kedilere Kezzap Atan Murat Özdemir'e 7 Yıla Kadar Hapis istemi

Kedilere Kezzap Atan Murat Özdemir'e 7 Yıla Kadar Hapis istemi

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde, kedilere kezzap ve asit döktüğü iddiasıyla yargılanan Murat Özdemir'in 10 buçuk aydan 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: ANKA

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde, kedilere kezzap ve asit döktüğü iddiasıyla yargılanan Murat Özdemir'in 10 buçuk aydan 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'nde süren duruşmada, İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi avukatları ile Halkın Kurtuluş Partisi vekilleri de hazır bulundu.

Duruşmada söz alan Hayvan Hakları avukatlarından Umut Yıldız, "Hayvan Haklarının gündemde olduğu bu dönemde sanığın vahşice, 40'a yakın hayvana zarar verdiği sunduğumuz veteriner hekimce düzenlenen raporda anlaşılıyor. Sanık hakkında caydırıcı ceza verilmesini ve sanığın eylemlerinin birden fazla kez devam ettiği de dikkate alınarak tasarlayarak gerçekleştirdiği sebebiyle üst sınırdan cezalandırılmasını talep ederiz" dedi.

Hapis Cezası Talep Edilen Suç

Duruşma savcısı, sanığın üzerine atılı suçu işlediğinin anlaşıldığı gerekçesiyle, 'Bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan 10 buçuk aydan 7 yıla kadar hapis cezası talep etti. Mahkeme, sanığın ek savunmasını yapması için hakkında zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı 8 Mart'a erteledi.

Adliye Önünde Açıklama

Duruşma sonrasında adliye önünde açıklama yapan Hayvan Haklarını Koruma Federasyonu Başkanı Nihal Kasa, "Bugün burada birçok yaşam hakkı savunucusu ve toplumun vicdanlı insanlarıyla birlikte Eyüp'te aylarca gözleri oyularak, derisi yüzülerek iç organları parçalanarak bir cani şahıs tarafından kezzap gibi maddelerle canice işkence gören bir kısmı ölen, ölmeyenler de hala acılar içinde kıvranan o zavallı hayvanlar için bir araya gelmiş bulunuyoruz" dedi.

Her Seri Katilin Geçmişinde Bir Hayvan Düşmanlığı Vardır

Halkın Kurtuluş Partisi İl Başkanı Pınar Akbina Karaman, "Eyüp'te kezzapla katledilen canlarımızın davasıydı. Daha geçen hafta canice katledilen Eros gündemdeydi. Yargımız da iktidarın hukuk bürolarına dönüşmüş durumda. Ama biz mücadele edeceğiz. Ne yazık ki bu tür davalarda kamuoyu baskısı etkisiyle verilirse bir karar veriliyor. Dolayısıyla bizler bu davanın da sonuna kadar takipçisi olacağız" diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Konya'da İğrenç Olay! Swinger Partilerine Katılan Muhtar Sevgilisinin 17 Yaşındaki Kızını İst*smar Etti!

Konya'da İğrenç Olay! Swinger Partilerine Katılan Muhtar Sevgilisinin 17 Yaşındaki Kızını İst*smar Etti!