Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Kanlı Yasaya Tepkiler Büyüyor! Hayvanseverlerden Dikkat Çeken Açıklama

Kanlı Yasaya Tepkiler Büyüyor! Hayvanseverlerden Dikkat Çeken Açıklama

AKP ve MHP bloğunun oyları ile TBMM’den geçen ve Cumhurbaşkanı kararıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kanlı yasaya karşı Hayvanseverler Konyaaltı Kent Meydanı’nda eylem yaptı. Açıklamayı okuyan Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Erkan Er, “İçimize sindirmemiz olanaksız yasadan vazgeçin” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kanlı Yasaya Tepkiler Büyüyor! Hayvanseverlerden Dikkat Çeken Açıklama
MUHABİR: Arda KIR

Kamuoyunda büyük tartışmalara sebep olan sokak hayvanlarının katlini içeren yasaya Antalya’dan tepkiler büyüyor. Sokak hayvanlarının toplanmasını, ciddi hastalıkları olan ve saldırgan ırkların öldürüleceğini belirten yasaya karşı hayvanseverler Konyaaltı Kent Meydanı’nda buluştu. Yasada yer alan muallaklıklar hala sürerken hayvanların ne kadar süre barınaklarda barınacağı veya neye göre katledileceği henüz bilinmezken hayvanseverlerin tepkileri de artıyor. Konyaaltı Kent Meydanı’nda yapılan eylemde konuşan Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Erkan Er, “Son bir kaç yıldır bize masallar anlatılıyor. Bu ülkenin sokaklarında yüzyıllardır yaşayan köpekleri, 'Canavar' ve 'Kuduz' olarak göstermeye karar verenler, trolleri ve yandaş medyaları aracılığıyla anlattı bu masalları. Ülkede eceliyle ölen kimse kalmadı neredeyse. Bazılarımız inandı masallara ve ölesiye korktu. Biz yaşam hakkı savunucuları ise bu masalların niye anlatıldığını çabucak çözdük. Karşımızdakilerin ünlü masalcı La Fontaine'nin 'Kurt ve Kuzu' masalındaki Kurt olmaya çalıştığını anladık. Gücü elinde bulunduran, zayıf olana dilediğini yapabilir” dedi.

“İYİLİKTE EŞİTLENELİM”

Erkan Er, “Yaşam hakkı savunanları uykusuz bırakmaktan, üzmekten, tedirgin etmekten garip bir keyif aldılar. O keyifli halleri fotoğraflara 'sırıtış' olarak yansıdı. Belleklerimize kazındı. Hadi bizi bir avuç marjinal zannederek yaptınız bunu. Ya canavar köpek görüntüleri izleye izleye gerçeği unutan; daha düne kadar sokağındaki köpeğin yanından geçip giderken bugün tasmalı, ağızlıklı gezdirilen köpeği görünce bile kaldırım değiştiren masum insanlardan ne istediniz? Yaşam hakkı savunucularının bir özelliği vardır. Biz pes etmeyiz, vazgeçmeyiz. Çözümsüz hiç bir şey yoktur bizim için. Gücümüzü vicdanımızdan alırız. Dünyaya gelenin doğal ömrünü yaşaması için mücadele ederiz. Ülkenin bir ucundan öbür ucuna birbirimizi bilir, tanırız. Destekleriz, yardımına yetişiriz. Bizi bir avuç zannetmek çok yanıltıcı olabilir. Yoksullaştığımız için bizlerin bırakmak zorunda kaldığı noktadan görevi devralın. Bilimin ışığından yararlanın. Evcil hayvan üretimini, satışını, ithalatını durdurun. Köylerdeki köpeklerin kontrolsüzce çoğalmasının önünü alın. Taşın altına bir kez de siz elinizi koyun. İyilikte eşitlenelim. İçimize sindirmemiz olanaksız yasadan vazgeçin” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Feyyaz Uçar'dan Süper Kupa Galibiyeti Açıklaması

Feyyaz Uçar'dan Süper Kupa Galibiyeti Açıklaması