Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Kamu bankası genel müdürünün maaşı dudak uçuklattı!

Kamu bankası genel müdürünün maaşı dudak uçuklattı!

Türkiye'de gelir adaletsizliğinin büyük bir sorun haline geldiği bir dönemde, özellikle kamu bankalarında yöneticilere verilen yüksek maaşlar, kamuoyunun dikkatini çekiyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kamu bankası genel müdürünün maaşı dudak uçuklattı!

Sözcü gazetesinden Taylan Büyükşahin'in haberine göre, bir kamu bankasının genel müdürü aylık olarak 1,2 milyon TL maaş alıyor. Maaş skandalını ortaya çıkaran gazeteci Deniz Zeyrek, bahsi geçen genel müdürün maaşının aslında 850 bin TL civarında olduğunu, ancak yüzde 35'ten fazla bir zamla birlikte maaşının 1,2 milyon TL'ye yükseltildiğini belirtiyor.

Bu durum, tüm kamu bankalarının yönetimlerinde büyük rahatsızlık yaratıyor. Zeyrek, "Kamu bankalarında son dönemde en çok konuşulan konu bu oldu. Diğer yöneticilerin ve genel müdür yardımcılarının maaşları bile bu rakama yaklaşmıyor. Bu zam, son zamanlarda yapılan bir artış ve kurum içinde büyük tepki uyandırdı." şeklinde konuşuyor.

Zeyrek, bankanın bilanço ve Sayıştay raporlarında maaş detaylarının açıkça görülmediğini ve yüksek maaşların genel personel gideri kalemi altında gizlendiğini belirtiyor. Ayrıca Zeyrek, banka içinden doğrulama yaparak, genel müdürün yanı sıra yüksek prim ödemelerinin yapıldığını ve bu sayede genel müdürün toplam gelirinin katlandığını aktarıyor.

HABER MERKEZİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yurt dışında oy kullanan seçmenlerin sayısı 2 milyona yaklaştı

Yurt dışında oy kullanan seçmenlerin sayısı 2 milyona yaklaştı