Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem “Kadınlar ve gençler karanlığa geçit vermeyecek”

“Kadınlar ve gençler karanlığa geçit vermeyecek”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, haftalık yayınladığı raporunda Cumhur İttifakı’na yeni katılan partileri işaret ederek kadın AKP iktidarının kadın haklarını yok saydığını dile getirdi. Toprak, “Çocuklara ve gençlere orta çağ eğitimi ve karanlığı layık görüyor. Kadınlar ve gençler, bu karanlığa izin vermeyecek” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Kadınlar ve gençler karanlığa geçit vermeyecek”

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, haftalık yayınladığı raporunda, “Son siyasi pazarlıklarla oluşan tabloda Cumhur İttifakı, demokrasi karşıtlığı- otokrasi yandaşlığının ötesinde; ‘Kadını eşit görmeyen, kadına şiddeti umursamayan, kadın haklarının kısıtlanmasını hedefleyen, toplumun yüzde 50’sini oluşturan kadınları yok sayan’ bir ittifaka dönüştü. Kadınlar ve gençler, 2022 Küresel Mutluluk Endeksi’nde son sıradaki Afganistan’ı örnek alan Cumhur İttifakı’na 14 Mayıs’ta iyi bir ders verecek!AKP öncülüğündeki Cumhur İttifakı’na dahil olan iki küçük partinin (HÜDA-PAR ve Yeniden Refah Partisi) özellikle kadın haklarının geriletilmesi, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’da (6284 Sayılı Yasa) değişikliğe gidilerek, kadınların boşanma ve nafaka haklarının kısıtlanması, Milli Eğitim sisteminde ve eğitim müfredatında medrese benzeri bir düzenlemeyle dini ağırlıklı müfredata geçilmesi vb. taleplerinin kabul edilmesi, iktidar ittifakının seçim kaybetme kaygısıyla radikal bir dönüşüme uğradığını, orta çağa dönüş yönünde eksen değiştirdiğini gösteriyor” ifadelerine yer verdi.

“KADIN DÜŞMANI SİYASİ İTTİFAK”

Erdoğan Toprak, “İktidar ittifakına dahil olan iki partinin de talepleri birbiriyle örtüşüyor. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı (CB) Erdoğan’ın koşulları kabul ederek imzaladığı ittifak protokolü, büyük bir zafer olarak kamuoyuna sergilendi. Siyasetteki bu sürecin sonunda Cumhur İttifakı, kabul ettiği koşullar ve verilen tavizlerden sonra yeni ortaklık yapısıyla, bugüne kadar izlediği demokrasi ile temel hak ve özgürlüklere karşı, otokrasi yanlısı çizgisinin yanında adeta kadın düşmanı, kadın haklarına ve kadın-erkek eşitliğine karşı, kadına yönelik şiddete müsamahakâr, çocukların ve gençlerin çağdaş eğitimden uzaklaştırılmasından yana bir siyasi ittifaka dönüştü! Toplumun yüzde 50’sini oluşturan kadınlara yönelik tavrını ilk olarak TBMM iradesini yok sayıp, Türkiye’yi İstanbul Sözleşmesi’nden tek imzayla çıkartarak sergileyen CB Erdoğan, bu zihniyetini daha da ileri taşıyacağını ortaya koydu” açıklamasında bulundu.

“TÜRKİYE, AFGANİSTAN’A ÇEVRİLMEK İSTENİYOR”

Toprak, “İktidarını sürdürmek uğruna milyonlarca kadının yok sayılmasında, kadınların ikinci sınıf insan konumuna gelmesinde sakınca görmediğini gösterdi. Kadına yönelik şiddeti, kadın cinayetlerini umursamadığını, eşinden şiddet gördüğü için boşanmak isteyen, çocukları için nafaka talep eden kadınların bu haklarının ellerinden alınmasından yana olduğunu ittifak protokolüne attığı imzayla ilan etti. 2023 Küresel Mutluluk Endeksi’nde kadınları karanlığa mahkum eden, eğitimi, çalışmayı, sokağa çıkmayı yasaklayan Taliban yönetimindeki Afganistan yine sonuncu.  Türkiye 2023 Dünya Mutluluk Raporu’nda 137 ülke arasında 106’ncı. Anlaşılan Cumhur İttifakı, kadınların yok sayıldığı, ‘Afganistanlaşmış bir Türkiye’ hedefliyor. Çocuklara ve gençlere orta çağ eğitimi ve karanlığı layık görüyor. Kadınlar ve gençler, bu karanlığa izin vermeyecektir! Kendilerine mutlu, özgür, çağdaş bir ülkede yaşamayı çok gören, hayatlarını kâbusa çevirmek isteyen bu zihniyete ‘DUR’ diyecektir!

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Akşener: Giderayak seni çok gergin gördüm Recep Bey

Akşener: Giderayak seni çok gergin gördüm Recep Bey