Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Kaçak içki tüketiminde Antalya birinci sırada

Kaçak içki tüketiminde Antalya birinci sırada

Devletin Alkol Politikalarını İzleme Platformu kaçak içki verilerini açıkladı. Verilere göre, Antalya en çok kaçak içki operasyonu yapılan il oldu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kaçak içki tüketiminde Antalya birinci sırada

Devletin Alkol Politikalarını İzleme Platformu Sözcüsü İsrafil Özkan, geçtiğimiz günlerde Nevşin Mengü’nün hazırlayıp sunduğu Bugün Ne Oldu? programına konuk oldu. Programda Türkiye’nin Ocak-Mart kaçak içki verilerini açıklayan Özkan, kaçak içki dolayısıyla hayatını kaybeden insan sayısındaki artıştan söz ederek, alkoldeki vergi oranının yüksekliğinin toplumu kaçak içki tüketimine yönelttiğine dikkat çekti.

İsrafil Özkan’ın açıkladığı verilere göre; 1 Ocak 2023 ile 31 Mart 2023 arasında kaçak içki kaynaklı can kaybı 6 olurken, 2 kişi hastaneye sevk edildi. Hakkında adli işlem başlatılan kişi sayısı bin 292 olarak kaydedilirken, toplam kayıt dışı alkol operasyonu sayısı 145 olarak açıklandı. Bu operasyonlarda 272 bin 552 litre kaçak içki ele geçirilirken, alkol dışında en çok ele geçirilen ürün uyuşturucu oldu. Ocak-Mart arası en çok kaçak içki operasyonu alan iller sırasıyla şu şekilde: Antalya (12), Tekirdağ (12), Edirne (12), Aydın (11), İzmir (8), İstanbul (7), Samsun (7), Kırklareli (5), Gaziantep (5), Konya (4).

alkol-veri

DAVUT KUNDUROĞLU

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Greenpeace’ten “Yeşil Adil Dönüşüm” çağrısı

Greenpeace’ten “Yeşil Adil Dönüşüm” çağrısı