Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem İYİ PARTİ’DE SULAR DURULMUYOR

İYİ PARTİ’DE SULAR DURULMUYOR

Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, adaylık sürecinde yan yana yürüdüğü İYİ Parti’li Esra Atal ile davalık oldu. Başkan Okan Kocakaya, sosyal medyada hakkında yapılan eleştirilerin Esra Atal tarafından yapıldığı iddiasıyla Atal’a 6 dava açtı. Kocakaya’nın Demre’de insanları kendisine karşı örgütlediği iddiasıyla Atal da Başkan’a tepki gösterdi

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İYİ PARTİ’DE SULAR DURULMUYOR

Esra Atal, sosyal medya hesaplarından tepkisini şu şekilde gösterdi: “3 dönem belediye kazanmış bir rakip adayın karşısında, İYİ Parti’den, Demre’de kimsenin tanımadığı bir adayla sadece 3 ayda başarıyı sağladık. İYİ Parti kurulduğu günden bu yana destek olan Demreli İYİ’ler olarak, gece gündüz çalıştık. Sonrasında her ne kadar ‘Siz olmasanız da ben kazanırdım zaten’ diyen Kocakaya 9.558 oyla, Demre Belediye Başkanlığı’nı kazanmıştır. Daha sonra, parti de yönetim içi çatışma ve kutuplaşma, huzursuzluk, olaylar birer birer çığırından çıkmaya başladı. Tek derdimiz partinin zarar görmemesi, bu kutuplaşmanın ve dağılmanın olmaması yönündeydi.”

“SESİMİZİ DUYURAMIYORDUK”

Başkan Kocakaya ile İlçe Başkanı Hüseyin Şahin arasında gerginlik yaşandığını ve Kocakaya’nın partideki kimseyi dinlemeyip tek başına hareket ettiğini, bu gerginlik bitmesi için bir akşam kendi evinde yemek organize edip, gecenin sonunun yine tartışmayla bittiğini vurgulayan Esra Atal, “Sesimizi duyurmak için Demre siyaset isimli sosyal medya hesabı açtım ve kendisini eleştirdim” dedi. Atal, “Biz sesimizi duyuramıyor, istediğimizi Belediye Başkanı’na iletemiyorduk. Halkın isteklerine cevap gelmiyordu. Durduk yere bir gün Başkan Kocakaya’nın yönetimden 10 kişiyi sildiğini, bu isimlerin içinde kendi adımın da olduğunu duydum. Kocakaya ‘Evet sildim, yaptığı yorumlardan’ cevabını verdi. Oysa ki o güne kadar olumsuz hiçbir yorum yapmamıştık. Hatalarını bir de karşı birinden duysun diye Demre siyaset isimli nstagram hesabı açtım. Bugüne kadar yaptığı bütün ayrımcılık, kötü tutum ve tavırları, Demre’ye vaat ettiği ve yapmadığı ne kadar sözü varsa siyasal olarak eleştirip yazdım. Çünkü aday olmadan önce kendisini Demre’de kimse tanımazken kendisine bilmediğimiz önemli sosyal medya platformlarıyla, kullanıcısının Sezer Aydın olduğunu sonradan öğrendiğimiz kişinin desteğiyle seçim kampanyasının önemli kısmını sosyal medya  yardımlarıyla yürütmüştür.  Seçimden 4 ay sonra başkan ve eşi Sezer Aydın’a başarıya sağladığı katkı için teşekkür etmişlerdir.  Daha sonra Sezer Aydın’a da vefasızlık etmişler, pislikleriyle kirletmeye çalışmışlar. Sezer Aydın onların seviyelerine inmemiştir” dedi.

EVİMİ POLİSLE BASTIRDI

Başkanın evini polisle bastırdığını, kişisel eşyalarına el konulduğunu söyleyen Esra Atal sözlerini şöyle sürdürdü: “Başkan, savcı iş birliği ile evimi 10 polisle aralıklarla 2 kez bastı.  Sanki terörist, katil, uyuşturucu kaçakçısı gibi basılıp, laptop, telefon, dijital eşyalarıma el konuldu. Başkan Kocakaya bu adı geçen insanları bana karşı adeta örgütleyerek bütün desteği verip, hakkımda saçma tek iddianame üzerinden 6 dava dosyası açması ve açtırması, savcının adaletten uzak yıl boyu denetimli serbestlik kararı çıkarması ilginçtir.”

EŞİMİN  BENİ BALKONDAN ATIP ÖLDÜRMESİNİ  İSTEDİ

Başkan Kocakaya’nın kendisini makamına çağırarak ılımlı şekilde konuşup itirafta bulunmasını istediğini söyleyen Esra Atal sözlerini şöyle sürdürdü: “Konuşmak için beni ve eşimi makamına çağıran Başkan, önce ılımlı ılımlı konuşup, ‘Bak kullanıldıysan yardımcı olurum, eğer sana bunları eski İlçe Başkanı Şahin yaptırdıysa veya kardeşi yaptıysa seni kurtarırım. Avukat ve belediye başkanı olmam sıfatıyla, yanında olur, ‘Kadının suçu yoktur’ derim. Demre’yi olumlu yönde örgütlerim’ gibi şeylerle sanki yapmışım gibi, yapmasan bile onlara at der gibi, ‘Bak sen ceza alacaksın siciline işleyecek, mahkemede fenalık geçireceksin seni yerden kazıyacaklar. 10 tane avukatla mahkemeye katılırım orasını iyi düşün’ deyip, sonra eşime ‘Seni belediyeye alalım. Kamyon ehliyetin var mı? Sana iş düşünmüştük’ gibi tavırlar sergiledi. Ben kabul etmedim. Çünkü bu sözü edilen fotoğraflarla ilgim yoktu, olamazdı da telefonum savcılıkta, kendimden eminim. Gidin kim yaptıysa bulun. Sayfamla alakası yok dedim. Bunu söyleyince sinirlendi, üzerimize saldırdı. Eşimin arkasından sırtını tutup çekiştirip, sizi keşkek yaparım ahlaksızlar, terbiyesizler, hadsizler, sizi yaşatırsam ne olayım dedi. Eşime, ‘Demre’de 13 bin garı var niye senin garın beni eleştiriyor sormuyor musun? İnsan sorar uyuyamaz’ dedi. Beni balkondan atıp, öldürmesini istedi, bunu yapmazsa ‘pez…nksin, ga…tsın’ dedi.  Şoförü özel kalemi arbedeyi duyunca içeri girip bizi yaka paça tuttular.”

DEMRE’DEN ÖZÜR DİLEDİ

Başkan Kocakaya için oy istediği haltan özür dileyen Esra Atal “Demre’ye sesleniyorum! Benim kimsenin ailesi ile özel hayatıyla isim olmadı olamaz. Ama önce kendimden sonra sizden özür diliyorum. Bir zamanlar doğru diye bu şahıs için kapınıza gelip oyunuzu istediğim için affedin, hakkınızı helal edin” dedi.

HABER MERKEZİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kemer’e yeni belediye binası müjdesi

Kemer’e yeni belediye binası müjdesi