Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem İstanbul'da servis ücretleri 54 bin TL'ye yükseldi!

İstanbul'da servis ücretleri 54 bin TL'ye yükseldi!

İstanbul'da öğrenci servis ücretleri yüzde 16 arttı, fakat birçok firma bu zammı katbekat geçerek velileri yüksek ücretlerle karşı karşıya bırakıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İstanbul'da servis ücretleri 54 bin TL'ye yükseldi!
KAYNAK: Haber Merkezi

İstanbul'da öğrenci servis ücretlerine yapılan resmi yüzde 16'lık zammın ardından, birçok servis şirketi bu artışı büyük ölçüde aştı. UKOME tarafından belirlenen resmi tarifeye göre 25 bin lira olması gereken servis ücretleri, bazı şirketlerde 54 bin liraya kadar çıkabiliyor. Ayrıca, bazı firmalar, 13 km mesafeye 72 bin 822 lira ve hatta 100 bin lira gibi astronomik ücretler talep edebiliyor. Bu durum, birçok veli için şok etkisi yarattı.

Sözleşme Şartlarında Hukuki Engeller

Servis şirketleri, yüksek ücretlerin geri ödenmesini engellemek amacıyla sözleşmelere "Hukuki haklardan feragat" maddesi ekliyor. Ancak, Avukat Mustafa Zafer, bu tür maddelerin geçersiz olduğunu belirtti. Zafer, "Tüketici kanununa göre, tüketicinin yasal haklarını kısıtlayan herhangi bir madde sözleşmeye yazılsa bile geçersiz sayılır. Bu maddeler yazılmamış sayılır" dedi.

Fazla Ödenen Paraların Geri Alınması

Veliler, fazla ödedikleri paraları geri alabilmek için belirli adımları izlemelidir. Avukat Zafer, "Ödemenin yapıldığını gösteren bir fatura ya da banka EFT makbuzu ile Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuruda bulunarak fazla ödenen paraların iadesini talep edebilirsiniz" şeklinde bilgi verdi. Tüketici haklarını korumak amacıyla UKOME tarafından belirlenen tarifelere uyulması büyük önem taşıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Büyükçekmece'de akıl almaz saldırı! 10 kişi dükkanı bastı genç kıza saldırdı

Büyükçekmece'de akıl almaz saldırı! 10 kişi dükkanı bastı genç kıza saldırdı