Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem İstanbul’da Maden Sahasının Ortasında Kaldılar! Ölüme Yakın Yaşıyorlar

İstanbul’da Maden Sahasının Ortasında Kaldılar! Ölüme Yakın Yaşıyorlar

İstanbul Sultangazi'de dinamitle yapılan patlamalar ve kepçelerle gerçekleştirilen kazı çalışmaları, Cebeci Mahallesi'ndeki evleri tehdit ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

İstanbul Sultangazi'de dinamitle yapılan patlamalar ve kepçelerle gerçekleştirilen kazı çalışmaları, Cebeci Mahallesi'ndeki evleri tehdit ediyor.

Mahalle sakinleri, maden sahasının genişletilmesi nedeniyle evlerinin dibinde yapılan kazılar ve tehditler sonucunda yaşadıkları yerden çıkarılmaya çalışıldıklarını iddia ediyor. İBB yetkililerinin duruma seyirci kaldığını belirten mahalleli, evlerinin hemen yanındaki maden sahasında dinamit patlatılma anının havadan saniye saniye kaydedildiğini ifade etti.

Mahallede Büyüyen Endişe ve Tepkiler

Sultangazi'deki maden sahası büyütme projesi, mahalle sakinlerinin tepkisini çekti. Çevresini saran maden sahasının ortasında kalan mahalle, uçurumun kenarında yaşam mücadelesi veriyor. Evlerinin yıkılmasından korkan mahalleli, sorunlarının çözülmesini talep ediyor. Maden sahası sahibi şirketin, tehdit yoluyla teklif ettiği parayı kabul etmeye zorlandıklarını öne süren vatandaşlar, teklifi reddedenlerin evlerinin altının kazıldığını ve yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını belirtti. Birçok ev sahibi, can güvenlikleri olmadığı için evlerinden çıkmak zorunda kaldı.

Dinamitle Patlatma ve Sağlık Sorunları

Evlerin hemen dibinde dinamitle patlatma yapılarak alanın büyütülmeye çalışıldığı görüldü. Havadan çekilen görüntülerde, dinamit patlatma anı saniye saniye kaydedildi. Patlamaların etkisiyle evlerinin sarsıldığını ifade eden vatandaşlar, çocuklarının korktuğunu belirtti. Dinamitle patlatma sonucu ortaya çıkan toz bulutunun Sultangazi'ye yayıldığı anlar da havadan çekilen görüntülerle gözler önüne serildi.

Mahalle Sakinlerinin Açıklamaları

Kadir Aydın, "25 yıldır burada yaşıyorum. Bu zamana kadar hep toz içerisinde yaşadık. Ailemizden 4-5 kişi astım hastası. Çevrede yaşayan birçok ailede de astım hastalığı var. Nefes darlığı gibi sorunlar yaşıyoruz. Kapımıza kadar geldiler, zorla çıkartacağız diyorlar, tehdit ediyorlar" dedi.

Yunus Aydın ise "Bizi tehdit ediyorlar, bu yıla kadar böyle bir durum görmedik. Sürekli kaldıracağız diyorlar. Evimizi yıkıyorlar. Bizi vatandaşlıktan reddetsinler, biz de çıkalım gidelim o zaman. Rant peşindeler, canımızı umursamıyorlar" şeklinde konuştu.

Davut Aydın, "50 yıldır burada yaşıyoruz. İBB Başkanı ile buraları zoraki satın alıyorlar. Alt kısımda bulunan evleri zorla aldılar, evler yıkılma tehlikesine düştü. Çocuklarımız tehlikede. Yürüyerek evimize inip çıkamıyoruz, tehlikenin içindeyiz. Burada 12 hane kaldı, evimin dibine kadar kazacaklar, evim uçuruma düşecek" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gizem Özdilli kimdir? Kaç yaşında, nereli ve evli mi?

Gizem Özdilli kimdir? Kaç yaşında, nereli ve evli mi?