Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem İstanbul'da binlerce binada deprem tarama testi yapılamadı

İstanbul'da binlerce binada deprem tarama testi yapılamadı

İstanbul’da, ev sahiplerinin izin vermemesi nedeniyle binlerce binanın deprem tarama testi gerçekleştirilemedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İstanbul'da binlerce binada deprem tarama testi yapılamadı
KAYNAK: Haber Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile birlikte yürütülen 'Pera 2019' projesi kapsamında, kent genelindeki binalarda ücretsiz "hızlı tarama ile bina testi" uygulaması yapılıyor. Ancak, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından büyük talep gören bu testlerde, başvuru yapılan 162 bin binadan 79 binine test yapılamadığı bildirildi.

İstanbul'da binlerce binada deprem tarama testi yapılamadı

Başvurular ve Uygulama Detayları

İstanbullular, binalarında hızlı tarama testi yapılması için bu adresten başvuruda bulunabiliyor. Ekipler, başvurular üzerine binaları ziyaret ederek, betondaki demir miktarı ve yerleşimini röntgen cihazları ile belirliyor. Tarama sonucunda binalar, risk seviyelerine göre A ve B (düşük risk), C (orta risk), D (yüksek risk) ve E (çok yüksek risk) olarak sınıflandırılıyor. D ve E sınıfındaki binalar için kapsamlı analiz öneriliyor.

79 Bin Binaya Test Yapılamadı

Bugüne kadar yapılan başvurular sonucunda ekipler, 114 bin binayı ziyaret etti. Ancak, 79 bin binada kat maliklerinin izin vermemesi nedeniyle test gerçekleştirilemedi. Ekipler, sadece 35 bin binada hızlı tarama işlemini tamamladı.

Riskli Binalar  Tehdit Altında

Hızlı tarama sonuçlarına göre, 1999’dan önce inşa edilen binaların büyük kısmı D ve E risk sınıflarında yer alıyor. İncelenen 35 bin binanın 318’inin kendi kendine çökmeye yatkın olduğu, 1.238’inin ise deprem güvenliği bulunmadığı tespit edildi.

'Pera 2019' Projesinin Önemi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen "Pera 2019" projesi, İstanbul'un deprem riski ile başa çıkmak ve kentteki yapıların güvenliğini artırmak amacıyla geliştirilmiş bir hızlı tarama yöntemi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da Motosiklet Sürücülerine Bilgilendirme ve Farkındalık Çalışması

Antalya’da Motosiklet Sürücülerine Bilgilendirme ve Farkındalık Çalışması