Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem İSTANBUL İÇİN ALARM

İSTANBUL İÇİN ALARM

İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı, son bir haftada yüzde 1,88 azalarak yüzde 36,95 olarak ölçüldü. İstanbul için su alarmı verildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İSTANBUL İÇİN ALARM

İstanbul baraj doluluk oranı 31 Temmuz'da İSKİ tarafından paylaşıldı. Mega kent istanbul için su seviyesi alarmı verildi. Artan sıcaklar beraberinde artışa geçemn su tüketimi barajları vurdu. İlerleyen günlerde hava sıcakalrının tekrardan mevsim normallerinin üstüne çıkması bekleniyor. Nemin de etkisiyle sıcaklık özellikle İstanbul, İç Anadolu ve Ege Bölgesi’nde daha da fazla hissedilecek. Bu sebeple de su ihtiyacı daha fazla olacak. İSKİ barajlardaki son durumu paylaştı.

İSTANBUL'DA SON DURUM

Çöl sıcakların yaşandığı bu dönemde İstanbul’un içme suyunun karşılandığı barajlardaki doluluk oranı son yılların en düşük seviyesine indi. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) internet sitesindeki verilere göre, İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan 10 barajın toplam doluluk oranı yüzde 36,71’e düştü. Büyükçekmece Gölü’nde su seviyesi hızla düşmeye devam ediyor. Barajda çekilen su oranı drone ile havadan görüntülenirken, suyun çok fazla çekildiği görüldü. İSKİ verilerine göre, Büyükçekmece Baraj gölünde geçtiğimiz yıl aynı dönemde doluluk oranı yüzde 74.37 seviyesinde iken, şu an yüzde 18.02’ye gerilediği kaydedildi.

ANKARA'DA İÇİN DE ALARM

ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Oktay Başkaya, yaptığı açıklamada, Ankara'nın toplam 11 barajdan beslendiğini, yoğunluğun Çamlıdere ve Kurtboğazı barajlarından olduğunu söyledi. Başkaya, yaklaşık 9 barajın depolama görevi gördüğünü belirterek, "Ankara'daki barajların ölü hacimleri dahil, doluluk oranı 2022 yılının temmuz ayında yüzde 41,50'ydi; 658 milyon metreküp suyumuz vardı.

SÜLEYMAN GEZİCİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Avokado hırsızları iş başında

Avokado hırsızları iş başında